MALALA YOUSAFZAI: Nobelpristagaren utvecklar nya program för Apple TV+

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Apple TV+ offentliggör ett programsamarbete med nobelpristagaren Malala Yousafzai

Idag presenterade Apple ett flerårigt programsamarbete med kvinnorättsaktivisten och den yngsta nobelpristagaren någonsin, Malala Yousafzai. Malala bygger vidare på sin långvariga relation med Apple och kommer att skapa originalserier för Apple TV+ med drama, komedier, dokumentärer, animerat innehåll och barnprogram som ska inspirera människor runt om i världen.

”Jag är övertygad om att berättelser har kraften att föra samman familjer, stärka vänskaper, skapa rörelser och inspirera barn att drömma”, säger Malala Yousafzai. ”Och jag kunde inte få en bättre partner än Apple för att blåsa liv i de här berättelserna. Jag är tacksam för att få chansen att hjälpa kvinnor, unga, författare och konstnärer att visa upp världen som de ser den.”

Malala och hennes nya produktionsbolag Extracurricular ansluter sig till Apples växande lista med kreativa visionärer, så som Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Tom Hanks, Will Smith, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Idris Elba, Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani och Alfonso Cuarón.

Vid 16 års ålder gav Malala ut sin bästsäljande självbiografi ”Jag är Malala”. Sedan dess har hon skrivit ytterligare två böcker, varit med i en dokumentär om sin barndom och skapat Assembly, en digital publikation för flickor och unga kvinnor som finns på Apple News. Assembly lanserades 2018 och har sedan dess publicerat unga kvinnors berättelser i fler än 100 länder och på över 20 språk.

Malala har dessutom grundat Malala Fund som kämpar för att alla flickor ska kunna få en trygg, kostnadsfri och bra utbildning i tolv år. Apple blev 2018 Malala Funds första huvudpartner, vilket innebär att man stöttar organisationens arbete med lokala representanter och lärare i åtta länder där flickor står inför särskilt svåra utbildningsutmaningar. Apple bistår även med teknik, läroplaner och forskning om hur man kan förbättra flickors utbildningsmöjligheter. Partnerskapet har utökats sedan dess. Malala Fund och Apples tio Developer Academies i Brasilien har samarbetat för att öka flickors möjligheter till utbildning både i landet och i världen.

© Apple Sverige PR

print

Våra samarbetspartners