BONADERs senaste musikvideo för nya singeln ‘Gone in the Wind’ uppmärksammas av legendariska Rolling Stone

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ellinor Sterner Bonander har ett sound som tänjer på gränserna men som samtidigt fortsätter tilltalar massorna. Med en röst som påminner om legender som Björk och Kate Bush, håller hon lyssnaren på tårna med sin kombination av mörk och dramatisk pop och experimentella elektroniska element.

“Swedish dark pop artist Ellinor Sterner Bonander (who goes by her last name) evokes a heavy-hearted, stomping sound with her latest single”
“Party poppers, animal onesies and raw emotion flow through the Stockholm-based singer’s latest video”
“Invoking themes of existentialism”
//Rolling Stone, India

Bonanders senaste musikvideo för nya singeln ‘Gone in the Wind’ uppmärksammas av legendariska Rolling Stone

Dark pop artisten Bonander fick lysande lovord från legendariska Rolling Stone India i deras premiär av den nya singelns musikvideo, skapad och regisserad Johan Lundsten. Låten fick en flygande start på releasedagen, med snabbt stigande streamingsiffror och platser på spellistor som New Music Friday Sweden av Spotify. ‘Gone in the Wind’ har sedan dess cirkulerat på New Music Radar och hittat hem till spellistor av blogg- och radioprofiler som PSL (Per Sinding Larsen). Även Digster visade sitt stöd av singeln med sina listor New Music Daily and Ny Musik. Detta blev en strålande uppföljning av Bonanders förra singel Backseat, som seglade rakt in på Apple Music’s New Music Daliy.

Nordisk premiär för videon hade svenska Tinzel Music Magazine som utropade:
“Bonander bjuder oss inte på endast en låt idag. På 4 minuter och 30 sekunder får vi uppleva en hel konsert. Vi tackar, tar emot och längtar till nästa musiksläpp.”

Bonander sjunger om undertryckta känslor från barndomen i nya singeln ‘Gone in the Wind’

Med en samling starka singlar i ryggen från förra året träder Bonander in i 2021 med en omfattande och trollbindande paroxysm i nya singeln ‘Gone In The Wind’, som släpps den 12:e februari 2021 via Icons Creating Evil Art. Releasen är en försmak på det kommande albumet ‘Things We Don’t Talk About’.

Bonander, kort för Ellinor Sterner Bonander, är i sin roll som musiker, arrangör och producent fullkomligt otämjd, och injekterar mörker i ådrorna på bubbelgum pop med sin existentiella och feministiska revolt.

Som uppföljare på Bonanders tidigare epos ‘Backseat’ and ‘Martha’, är den nya singeln ‘Gone In The Wind’ en emotionell utgjutelse av förlorad systerskap. Djupa mullrande trummor, orgel och svävande sång kommer samman för att manifestera den smärta och frustration som är spårets kärna.

Hon berättar, “Låten handlar om att bli övergiven av någon som varit som en syster för dig, någon du sett upp till och brytt dig om. Orgel och stråk är de mest emotionella instrumentationer jag kan tänka mig. De representerar de återhållna känslorna av frustration och ilska som senare i låten släpps lösa.”

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners