NADJA YLLNER bland Bokförlaget Forums marsnyheter!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Aktuella böcker att hålla koll på i mars!

Mars väntar runt hörnet och så förhoppningsvis även vårsolen som man gärna njuter av med en bok i handen. Aktuellt för dessa kommande stunder blir spännande thrillers och mordgåtor bland gripande familjehistorier och relationsband som utmanas.

Hon kallades hemmasittare av Nadja Yllner
En reportageberättelse av grävande journalist Nadja Yllner som berättar: ”De senaste tio åren har antalet barn som uteblir från skolan, som utvecklar ångest, depression och som börjar äta antidepressiva läkemedel ökat oroväckande mycket. Den här boken handlar om just det, och om speciellt ett av alla dessa barn – mitt eget.”

Livlina av Happy Jankell
Happy Jankells debutroman är en berättelse om skuld, familjeband och gråzoner. Ett stilsäkert och rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm. Boken är inspirerad av delar ur hennes eget liv.

Knappt en droppe blod av Carin Hjulström
Ond bråd död i slottsmiljö möter oss i Carin Hjulströms cosy crime-serie ”Säbyholms gröna fingrar”. I denna fristående andra del får vi med hög igenkänning, humor och även svärta följa skådespelerskan Siri Ehrensvärd, som nyligen bytt Dramatens stora scen mot livet på landet.

En plats för oss av Fatima Farheen Mirza
En insiktsfull skildring av en muslimsk familj i dagens USA. En berörande berättelse om kärlek, identitet och tillhörighet, om hur små beslut kan leda till djupa svek.
”En plats för oss” är Fatimas debutroman. Den har legat på New York Times bestsellerlista, och i USA är hon omtalad som en betydande litterär talang och en spännande ny röst.

Ett färgat liv av Ulrika Nandra
”Du är inte min dotter längre. Såna som du begraver man levande.” I den drabbande debutromanen ”Ett färgat liv” får vi följa fadern Amal och dottern Saskia, en fanatiker och en förskjuten, i Göteborg och i Indien. Vad som händer när livet kommer ikapp en åldrande far och hur en dotter hoppas kunna förstå sin fars förflutna.

Patienten av Sebastian Fitzek
”Patienten” är en psykologisk gissningslek skriven av Tysklands thrillermästare. En pappa försöker finna svar på vad som hänt hans försvunna son Max, 6 år. Han låter sig bli inspärrad hos den fruktade barnamördaren som polisen tror kan sitta på svaret. Ett försvunnet barn, en desperat pappa, och en resa ner i helvetet.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners