JAMIE OLIVER är tillbaka med ny inspirerande kokbok

Annons

Klicka för att se hela bilden

Den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren Jamie Oliver är tillbaka med boken 7 sätt, en uppföljare till 5 ingredienser. I denna perfekta vardagsinspirationsbok guidas du genom nya sätt till den goda maten. I boken utgår Jamie från de mest populära huvudråvarorna och utifrån dem har han skapat sju recept på varje råvara. Boken utkommer hos Bonnier Fakta den 20 april.

Jamie Olivers nya bok 7 sätt – Arton populära råvaror på sju olika sätt, innehåller enkla och tydliga recept för varje dag i veckan. Jamie Oliver utgår från sina arton favorit huvudråvaror och har utifrån dem skapat sju recept på varje råvara. I boken finns alltså fler än 120 nya, inspirerande och recept, och för att förenkla och variera. Det ska vara roligt i köket och Jamie Olivers målsättning är att sträva mot maximal smak med minimal ansträngning. I boken finns recept för både vardag och fest, från långkok till rätter som bara tar tio minuter att sno ihop, och med smaker från världens alla hörn.

Jamie Oliver är ett fenomen i matvärlden. Han är en av världens mest älskade tv-personligheter och har haft enorma framgångar med tv-program som Den nakna kocken, Jamies kök, Jamies school dinner, Jamies great Italian food escape bland många och senast Middag på 30 minuter. Jamie Oliver har inspirerat massor av människor att ägna mer tid åt matlagning – och även att börja odla sina egen mat! Hans kokböcker har blivit översatta till fler än 100 språk och Middag på 30 minuter (2012) blev den första miljonsäljande kokboken i Storbritannien.

Tidigare böcker
Förra året kom Jamie Oliver ut med boken Vego, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. 2019 utkom han med sin italienska kokbok Jamie lagar Italien – en hyllning till den goda italienska maten och 2017 utkom han med sin bok 5 ingredienser som hans nya bok är en uppföljare till. Innan detta har Jamie Oliver utkommit med en rad andra kokböcker hos Bonnier Fakta.

Röster om boken
”(…) Här finns både traditionella och moderna rätter, solomåltider och middagar för flera. Den stora bredden och variationen gör boken lämplig för både nybörjare och erfarna matlagningsentusiaster. I sann Jamie Oliver-anda innehåller varje recept relativt få ingredienser och åtföljs av tydliga foton och instruktioner samt information om näringsinnehållet i maträtten. Författaren tar även upp vikten av att välja animaliska råvaror från hållbara källor och grönsaker efter säsong. (…) Den svenska språkdräkten är förträfflig, översättningen är klanderfri och återger den rätta känslan även i de längre texterna (t.ex. inledningen).” – Bibliotekstjänst

© Bonnier Fakta

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners