KRISTINA SANDBERG bland Norstedts skönlitterära utgivning sommaren 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kristina Sandberg är tillbaka med en självbiografisk roman efter den älskade serien om hemmafrun Maj. Hjorth/Rosenfeldt bjuder på sommarens bästa spänning och vi släpper härliga romaner och mysig feelgood till sommarens lata dagar i hängmattan.

Kristina Sandberg – En ensam plats
Det är våren 2016, och sedan Augustpriset för Liv till varje pris två år tidigare har Kristina Sandberg blivit en av landets mest efterfrågade författare, och hon vet att hon måste ta vara på den här tiden, den här möjligheten. Fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Strax efter detta kommer Kristina Sandbergs egen dom: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.
Utgivningsdag: 6 maj

Lee Child & Andrew Child – Vaktposten
Jack Reachers 25:e äventyr! Gör dig redo för en ny fartfylld resa med vår mest älskade ensamvarg. Lee Child är en av världens främsta thrillerförfattare. Hans romaner om actionhjälten Jack Reacher når alltid topplistorna i England och USA och har totalt sålt i över 90 miljoner exemplar. Vaktposten är skriven tillsammans med brodern Andrew Child.
Utgivningsdag: 14 maj

Marita Conlon-McKenna – Tre gånger så mycket kärlek
Marita Conlon-McKenna är en av Irlands främsta barn- och ungdomsförfattare som numera även skriver vuxenromaner med framgång. Hon har bland annat skrivit Kockskola för ensamma hjärtan och Den lilla hattaffären på hörnet. Marita Conlon-McKenna är aktiv medlem i Irländska PEN och har belönats med ett flertal priser.
Utgivningsdag: 20 maj

Jennifer Anglade Dahlberg – Sommaren på Nornö
Sommaren på Nornö handlar om komplicerade mor-dotter-relationer, om ursprung och identitet och om de hemligheter som alltid verka komma fram, hur väl vi än försöker gömma dem. För dem som gillar Caroline Säfstrand, Stora små lögner och Små eldar överallt.
Utgivningsdag: 3 juni

Liz Fenwick – Skymning över Cornwall
Liz Fenwick är född i Massaschusetts i USA, men besökte Cornwall för första gången 1989 och blev förälskad i trakten. I sin nya roman varvar Fenwick tre kvinnornas berättelser i nutid och dåtid och spänningen drivs upp till det yttersta när familjehemligheter blottläggs och sanningar utslungas under deras vistelse i Cornwall.
Utgivningsdag: 10 juni

Arnaldur Indridason – Flickan vid bron
Med Mörkret vet inledde den isländske deckarkungen förra året sin nya serie med den pensionerade polisen Konrad. Konrad blir lite mot sin vilja indragen i gamla ouppklarade mordfall som han löser på eget vis vid sidan av polisens sedvanliga arbete.
Utgivningsdag: 25 juni

Anna Lönnqvist – En kväll i juni
En kväll i juni är en känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. Anna Lönnqvist tilldelades priset Årets feelgood 2019 för Julia och Jack och har vunnit läsarnas hjärtan med sina varma, romantiska och hoppingivande feelgoodromaner. En kväll i juni är hennes sjätte roman.
Utgivningsdag: 25 juni

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt – Som man sår
Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord är tillbaka med besked! Som man sår, Hjorth/Rosenfeldts sjunde bok, utspelar sig tre år efter händelserna i En högre rättvisa. Som man sår är den sjunde och näst sista delen i Hjorth/Rosenfeldts romanserie som sålt 1,6 miljon exemplar bara i Sverige och 5 miljoner runt om i världen.
Utgivningsdag: 8 juli

Mike Gayle – En sång för alla dom
Mike Gayle har skrivit fjorton romaner som alla nått en stor och bred publik. En halv värld bort gavs ut 2019. En sång för alla dom är en stundtals rolig, ibland allvarlig men alltid varm och rörande skildring av kärlek, utanförskap, ålderdom och vänskap som inte bara kommer att charma dig, utan också påminna dig om att en vänlig handling från en främling kan förändra liv.
Utgivningsdag: 8 juli

Annika Estassy – Många lögner små
Många lögner små är den fartfyllda och humoristiska tredje delen i Annika Estassys omtyckta Måneby-trilogi som inleddes med Gröna fingrar sökes och fortsatte med En sång för Hedda.
Utgivningsdag: 15 juli

Dolly Alderton – Kvinnor som vi
Dolly Alderton skriver humoristiskt, klokt och varmt, och med stark igenkänning om det bitterljuva med att växa upp och om det vi vinner och går miste om längs vägen. För läsare som uppskattar Sally Rooney och Marian Keyes. Detta är hennes debutroman.
Utgivningsdag: 12 augusti

Lars Wilderäng – Drönarhjärta
Drönarhjärta är en ny thriller och spionroman av Lars Wilderäng. Tio år efter debutromanen Midvintermörker återvänder han nu till Gotland i en rafflande spänningsroman, den första i en ny thrillerserie som tar sitt avstamp i en händelse som ligger obehagligt nära verkligheten.
Utgivningsdag: 19 augusti

Hjalmar Gullberg – Dikter
Hjalmar Gullberg (1898-1961) är en av den svenska nittonhundratalslitteraturens verkligt betydande författare. Hans sätt att förena klassisk verskonst med modern enkelhet, högstämdhet med humoristiska infall, allt på ett språk som är tidlöst, lärt och lättillgängligt, har gjort honom till en av våra mest uppskattade poeter.
Utgivningsdag: 29 april

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners