ELTON JOHN bland pocketnyheter i februari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vilken vinter vi har fått! Coronapandemin fortsätter hålla oss socialt distanserade – tur att skidspåren och läsfotöljerna räknas till godkända områden. Februari månad bjuder på många fina pocketnyheter, vi hoppas att ni ska hitta era favoriter.

Februari månads pocketnyheter:
Tistelhonung Sara Paborn
Glasvinge Katrine Engberg
Friheten Arne Dahl
Anonyma prestationister Adam Svanell
Ett minnesvärt frieri Julia Quinn
Min mörka Vanessa Kate Elisabeth Russel
Spår 7 Louise Doughty
Mythos Stephen Fry
Hjärtats minnen Jan-Philipp Sendker
Jag Elton John
Till sista andetaget Anne Swärd
Kvicksand Anne Swärd
Polarsommar Anne Swärd
Fallet Vincent Franke Christoffer Carlsson
Den enögda kaninen Christoffer Carlsson

Storpocket:
Med hjärtat som insats Simona Ahrnstedt
Goda rån är dyra Catharina Ingelman-Sundberg
En trygg hamn Nora Roberts

Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med Glasvinge, del 2 i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

“Friheten är mörk, brutal och kanske också den blodigaste bok Arne Dahl skrivit hittills. Samtidigt kontrasteras mörkret och våldet … inte minst av Dahls språk och litterära lekar som som vanligt gör läsningen till en extra njutning.”
Skånska Dagbladet

Nu finns fjärde delen i Arne Dahls hyllade serie om utredarna Sam Berger och Molly Blom i pocket.

Min mörka Vanessa är en svart och djupt berörande roman som skildrar hur Vanessa i vuxen ålder tvingas minnas sin skoltid och relationen med sin lärare Jacob Strane. Det är en mörk och plågsam läsning, omöjlig att värja sig för.

Nu finns Christoffer Carlssons rosade debutroman Fallet Vincent Franke från 2010 tillgänglig i en nyutgåva i pocket, liksom hans andra roman Den enögda kaninen från 2011.

Äntligen finns Mia Skäringers älskade “Dyngkåt och hur helig som helst” och “Avig Maria” tillgängliga igen! Samlade i en dubbelvolym i pocket och med nyskrivet förord av Mia.

Sommaren 1955 invaderas pensionat Miramar nära Båstad av bin. Sjuttonåriga Veronika har sitt livs första romans med konststudenten Bo, som tagit in på ett rum på pensionatet. Sommaren 2019 befinner sig relationscoachen Ebba på fallrepet efter en offentlig skandal och försörjer sig numera mest på att konstruera korsord. Hon åker till Bjärehalvön för att skriva en artikel om livslång kärlek — men den 80-åriga kvinna hon intervjuar visar sig istället ha en annan historia att berätta, den om en ungdomskärlek som försvann. Två kvinnors öden flätas ihop, och långsamt tar en vänskap över generationsgränserna form.

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners