ÅSNE SEIERSTAD bland pocketnyheter i januari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gott nytt pocketår! Nu ligger 2021 framför oss som ett oskrivet blad och det känns härligt att tänka på allt vi vill läsa under året. Det nya pocketsläppet är en bra start för den lässugne – här finns verkligen något för alla smaker. Vilken blir din första pocket 2021?

Januari månads pocketnyheter:
Pesten av Albert Camus
Nollpunkt av Jørn Lier Horst och Thomas Enger
Smart av Maria Gunther
Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad
Ängeln i Groznyj av Åsne Seierstad
Jungfrustigen av Philip Teir

Våroffer av Anders de la Motte
Hör mig viska av Mons Kallentoft
Inte alltid en dans på rosor av Tobias Karlsson
Nattsångaren av Johanna Mo
Jackie av Anne Swärd

Storpocket:
Vardagar 3 av Ulf Lundell

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma. Ölandsbrotten är en ny serie i Johanna Mos författarskap, en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med det förflutna och sin hembygd. Nu finns första delen, “Nattsångaren”, i pocket.

Nu finns tredje dagboken av Ulf Lundell i storpocket – “Vardagar 3”. Ni har väl inte missat dokumenteären om Ulf Lundell på SVT?

Nu finns “Hör mig viska” – den fristående uppföljaren till Mons Kallentofts succéroman ”Se mig falla” i pocket. Tim Blanck är tillbaka i Palma, där hans sextonåriga dotter försvann en het augustinatt under en festresa. Han trodde att han äntligen fått visshet, att han fått reda på vad som hänt henne. Men spåren hade lett honom fel och allt börjar nu om igen.

“Våroffer” är den sista fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. De tidigare delarna har alla nominerats till Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman. Valborgsnatten 1986 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett skånskt slott. Hennes styvbror döms för dådet, och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst. Våren 2019 flyttar läkaren Thea Lind in på slottet. Efter att ha gjort ett märkligt fynd i en uråldrig ek ökar hennes fascination för den gamla tragedin.

Anne Swärds nya roman handlar om en ung kvinna på väg mot Stockholm och livet. Det är den varma sommaren 1988, ingenting har ännu hänt. Mannen hon sedan möter är bortom vad hon kan föreställa sig. “Jackie” är en roman om kärlek, besatthet och överlevnad.

“Pesten” är Nobelpristagaren Albert Camus roman från 1947 om rädsla, mod och motstånd och hör till världslitteraturens klassiker – nu i nyöversättning av Jan Stolpe.
“Pesten lyser i sin nya språkdräkt …För det som slår mig när jag läser Albert Camus i Jan Stolpes tappning är den raka, klara prosan.” Jenny Högström, Sydsvenskan

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners