REACH – Alt-rock trion släpper nya singeln ‘New Frontier’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

New Frontier är en låt skriven som ett sista epos, talet som en befälhavare håller till sina trupper före den sista striden. Reach släpper sin nya singel och leder sina lyssnare in i en era av explosiv intimitet med låtar insvepta i en slöja av mysterium och lekfullhet som berättar historier om kärlek, död och känslor i svår konflikt med varandra.

Genom att släppa en serie singlar i år har Reach definierat starten på en ny musikalisk era och släppt in sina lyssnare i den lockande, spökliknande världen de skapat kring sitt nya album som släpps i vår. Nu släpper de sin nya singel New Frontier och utmanar sina lyssnare genom att visa upp nästa nivå av det experimentella låtskrivande och kraftfulla berättande som är Reach.

New Frontier är en låt skriven som ett sista epos, talet som en befälhavare håller till sina trupper före den sista striden. Reach släpper sin nya singel och leder sina lyssnare in i en era av explosiv intimitet med låtar insvepta i en slöja av mysterium och lekfullhet som berättar historier om kärlek, död och känslor i svår konflikt med varandra.

Ludvig Turner, bandets sångare, gitarrist och låtskrivare kommenterar den nya singeln: ”Jag växte upp med att titta på Star Wars, Lord of the Ring, Independence Day och den sortens filmer. Jag älskade dem och det gör jag fortfarande. Jag tycker att dessa episka krig och kraftfulla anföranden inför striden är märkligt inspirerande. New Frontier var den sista inspelningen inför vårt nya album och det kändes helt rätt att det skulle skrivas som det sista eposet. Sätt Aragorn på en robothäst som skjuter laserstrålar från sitt svärd och det är vad jag ser framför mina ögon när jag lyssnar på den här refrängen! Verserna är mitt tal till soldaterna före den sista striden. Det här är en av de mer utmanande låtarna att spela på albumet men vi ser fram emot att spela detta live på grund av hur episk den är. ”

Under det senaste året har Reach åtagit sig att handplocka sitt team till perfektion, nu bestående av deras manager Eric Grönwall (Hagenburg), Stockholmsbaserade boutiquelabeln Icons Creating Evil Art, Chris LeMon (Triffid And Danger) för livebokning i de Skandinaviska länderna och Jörg Düsedau (Dragon Productions) i resten av Europa. Med en detaljerad albumplan har de gått samman för en ny start och en omfattande internationell satsning på bandet.

Det alternativa rockbandet Reach grundades 2012 och är en powertrio bestående av Ludvig Turner, Marcus Johansson och Soufian Ma´Aoui. Under sina nio år som band har de släppt album som hyllats av kritiker och mött publik från scener runt om i Europa. Reach definieras av starka melodier och originell låtskrivning – de är angelägna om att ständigt vara under utveckling och jaga ett ljud som är spännande och unikt.

Bandmedlemmarnas lekfullhet och ömsesidiga förtroende ger trion möjlighet att erbjuda explosiva, intima liveshower med mycket fri improvisation. Innan pandemi-pausen 2020 gav Reach en utsåld show på Fryshuset, Stockholm med rockbanden H.E.A.T och Chrashdïet följt av en föreställning på Trädgårn, Göteborg. År 2021 inleder de en omfattande europeisk turné med H.E.A.T och stöds av Temple Balls. Ut på vägarna tar de en explosiv repertoar full av nya låtar.

New Frontier släpps 29 januari på Icons Creating Evil Art.

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners