MALMÖ REDHAWKS: Helge Grans blir kvar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 18-årige juniorlandslagsmannen Helge Grans är klar för en fortsättningen i Redhawks. I dag har han skrivit på en kontraktsförlängning med klubben.

– Först och främst är vi glada och stolta över att få ha kvar Helge hos oss. Han har potential att bli hur bra som helst och vi ser honom som en toppback hos oss över den kommande säsongen. Vår målsättning är att hjälpa honom att bli så bra som vi vet att han kan bli, så att utvecklas till en spelare i världens bästa hockeyliga om någon säsong, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, och fortsätter;

– Satsningen på våra juniorspelare bär frukt och Helge är en av de spelare som kommit fram via vår juniorganisation. Det sänder också signaler till vår ungdomar, som visar att du har goda möjligheter att gå hela vägen.

Grans flyttade till Malmö och Redhawks under sin sista termin på högstadiet för att förbereda sig inför hockeygymnasiet. Redan som 16-åring fick han chansen att debutera i A-laget, när det säsongen 2018-19 blev spel i två CHL-matcher samt fem SHL-matcher. I somras draftades han dessutom av Los Angeles Kings, som den 35:e spelaren totalt i hans årskull.

– Jag ser fram emot att stanna i klubben under ytterligare ett år och kunna lära mig ännu mer här av mina tränare och medspelare. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta här, säger Helge Grans själv i en kommentar.
Det nya kontraktet stäcker sig fram till våren 2021.

FAKTA / #20 Helge Grans
Född: 2002-05-10
Födelseort: Ljungby
Längd/vikt: 190 cm/87 kg
Position: Back
Skjuter: Höger
Moderklubb: IF Troja-Ljungby
Klubbar i karriären: Troja-Ljungby, Malmö Redhawks
Meriter: Draftad av Los Angeles Kings 2020 som 35:e spelare totalt, U17 WHC-brons, 50 SHL-matcher
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks till våren 2022.

Spelarprofil Helge Grans

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners