MALMÖ REDHAWKS: A-lagskontrakt för 17-årige Helge Grans

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under hösten har Helge Grans både fått och tagit chansen i SHL, något som inneburit till att speltiden ökat. Grans har passerat 100 spelade SHL-minuter och nu har han också skrivit på ett A-lagskontrakt med Redhawks, som gäller över resterande del av denna samt nästkommande säsong.

– Vi är stolta över att Helge tagit de här kliven i vår juniororganisation och det har varit oerhört kul att se hur han har tagit för sig och visat prov på hur mogen han är i sitt spel. Jag är helt övertygad om att han kommer att spela i NHL framöver och att han har potential att bli en stjärna. Han har stora uppsidor i sin rörlighet, den storlek han besitter och att han kan hitta spel ute på isen. Jag ser fram emot att få följa hans fortsätta utveckling här, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

A-lagsdebuten skedde i CHL:s gruppspel i oktober 2018 hemma mot blivande finalisten Red Bull München, där Helge Grans omgående visade prov på sin talang. Därefter blev det totalt fem SHL-matcher under 2018-19 innan han den gångna hösten spelat till sig en ordinarie tröja i Redhawks.

– Jag är jätteglad över att få vara kvar i här i Malmö och att få fortsätta min utveckling här tillsammans med tränarna och medspelarna. Det har varit väldigt roligt att ha fått chansen här och det är med stolthet jag skrivit på kontraktet. Jag försöker hela tiden ta tillvara på den speltiden jag får och göra mitt bästa för laget. Vi vet vad som gäller framöver, under våren, och vi ska kriga för att ta segrarna, säger Helge Grans.

Det nya kontraktet gör Helge Grans till en Redhawksspelare till våren 2021.

FAKTA / #2 Helge Grans
Back, högerskytt
Född: 2002-05-10
Födelseort: Ljungby
Längd / vikt: 190 cm / 87 kg
Moderklubb: IF Troja/Ljungby
Klubbar i karriären: Troja/Ljungby, Malmö Redhawks.
Aktuell: Skrivit på A-lagskontrakt efter att ha spelat över 100 minuter i SHL.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners