DAVID BATRA bland Bonnier Faktas Julhälsningar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

David Batras inte så tråkiga Indisk mat av David Batra
Följ med David Batra till Indien där han delar med sig av sina favoritrecept och personliga berättelser om roliga, starka och söta matminnen.
I denna nyutgåva av ”David Batras inte så tråkiga indiska mat” serveras goda och enkla rätter som passar hela familjen. Davids favoritrecept presenteras med hans inte så tråkiga instruktioner. Dessutom bjuds det på en inblick i det indiska köket. Bland annat berättar David om sin fasters bästa husmorsknep, sin pappas traumatiska efterrättsnatt och mammans inte fullt så indiska men väldigt goda salsa. Smakprov ur innehållet: chicken korma, crispy chili potatoes, punjabi fried rice, palak paneer, Davids pappas klassiska dal, skånsk-indiska veggie patties, instant halwa, kulfi, saffransglass och jordnötstoffee.
David Batra är en av landets mest älskade komiker. Han har medverkat i mängder av tv-program och även skrivit flera bästsäljande humoristiska böcker.
Utgivningsdag: 2020-11-09
Format: Inbunden

Hildas drömmar & andra bullar av Hilda Kirkhoff
I recepten på bröd, kakor och fina desserter delar Hilda Kirkhoff med sig av sin passion för bakning. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept och klassiska favoriter med Hildas egen twist. Men garanterat inga tårtor.
”Tack vare Hela Sverige bakar har jag förstått vad det är jag brinner för: att inspirera människor att hitta kärleken till bakning. Kan jag få någon att känna samma kärlek som jag för detta fina hantverk – då har jag vunnit högsta vinsten!” Säger Hilda Kirkhoff, vinnare av Hela Sverige bakar 2020.
Utgivningsdag: 2020-12-10

Hälsogåtan av Anders Wallensten
I Hälsogåtan tar läkaren och epidemiologen Anders Wallensten oss tillbaka till vårt ursprung för att reda ut hälsogåtan från såväl ett evolutionärt, vetenskapligt som ett erfarenhetsbaserat perspektiv. Han förklarar hur vår kropp fungerar och hur faktorer som mat, motion, sömn, relationer och omgivning påverkar vår hälsa som helhet. Genom boken får läsaren kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.
Anders Wallensten är specialist i allmänmedicin och arbetar som biträdande statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten där han analyserar, värderar och kommunicerar hälsoinformation. Han har även ett mycket stort personligt intresse för hälsa och träning.
Utgivningsdag: 2020-12-29
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok

Mera vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist
Nu kommer uppföljaren till succéboken “Vego på 30 minuter” för dig som vill äta ännu mera grönt och få fler recept på snabba rätter som funkar året om. Boken bjuder på 100 nya lakto-ovo-vegetariska och veganska recept med det där lilla extra i smaken som gör att du vill laga dem om och om igen. I kapitlen Cut corners, Comfort food, Sallad-ish och Frunch ryms grytor, pizza, pasta, sallader, bowls, röror och mycket mer. Här finns också extra enkla recept för dig som kan tänka dig att ta en genväg för att få maten på bordet ännu snabbare. Det är lättlagat och smakrikt med inspiration från hela världen.
Ylva Bergqvist är utbildad kock och ekonom. Sedan tio år tillbaka arbetar hon som receptmakare, matkommunikatör och stylist. Hon skriver kokböcker och har gjort närmare 1000 recept till olika företag och tidningar.
Utgivningsdag: 2020-12-29
Format: Inbunden

24 timmars-koden av Satchin Panda
En kod för att hålla dig friskare, gladare och smalare, finns det? Ja, och den är enkel att knäcka! Det handlar om att följa dina inneboende dygnsrytmer. Helt enkelt att äta, träna och sova vid rätt tid på dygnet. Vad sägs om att NÄR du äter är viktigare än vad? Satchin Panda är världsledande inom denna banbrytande forskning som kan komma att revolutionera många människors hälsa och liv. Ett enkelt sätt att minska risken inte bara för övervikt, cancer och hjärtkärlsjukdom, utan även för depression, demens och autoimmuna sjukdomar. Häng med på en spännande resa om våra organs inneboende klockor och dess påverkan på din hälsa!
Fil. dr Satchin Panda har forskat om dygnsrytmen i över 20 år. Han är uppvuxen i Indien men nu verksam i USA på det välrenommerade SALK institute där hans forskning får stöd av amerikanska staten. Hans genombrott som forskare skedde då han lyckades förklara hur våra dygnsrytmer anpassar sig efter årstider och olika typer av ljus. Upptäckten nämndes bland de tio största genombrotten år 2002 av den ansedda tidskriften Science.
Utgivningsdag: 2020-12-29
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok

Olgas utmaning av Olga Rönnberg
Få kontroll över maten och toppa formen med Olgas utmaning. Till varje dag i fyra veckor finns frukost, lunch och middag samt två mellanmål planerade, men också dagliga avstämningar för energi, humör, mättnad och plats för egna anteckningar. Därtill Olgas råd och stöd för att du ska få en naturlig relation till maten och bli kvitt känsloätande och självsabotage. Du kommer kanske att bli utmanad mentalt, men efter att ha följt boken kommer du att bli självgående kring vad och när du ska äta – och få en ökad självkänsla på kuppen!
Olga Rönnberg är en av våra största profiler inom hälsa och träning. Hon har skrivit flera storsäljande böcker i ämnet är grundare till och driver företaget Mamma Fitness.
Utgivningsdag: 2020-12-29
Format: Spiralbunden

Design till vardags av Thomas Lindblad
En spännande designbok om våra mest älskade vardagsföremål – och formgivarna bakom dem. Här får läsaren höra historien om tillbringaren som är Sveriges äldsta plastföremål i produktion. Och att formgivaren bakom det första rostfria besticket också låg bakom tunnelbanesymbolen i Stockholm. Att köpa begagnat i välgjord design är hållbart i ordets sanna bemärkelse. Från 1930-talet och framåt hittar vi skaparna av våra klassiska bruksföremål. Material som rostfritt, pressglas och plast möjliggjorde masstillverkning och tack vare hög kvalitet och vacker form har föremålen idag blivit älskade retroklassiker.
Thomas Lindblad är Sveriges främsta samlare av bruksföremål och alltid med design i fokus. En stor del av den permanenta designutställningen på Nationalmuseum i Stockholm samt på Röhsska museet i Göteborg kommer från Thomas. Han är en återkommande gäst i SVT:s Antikmagasinet och medverkar regelbundet i olika tidningar.
Utgivningsdag: 2021-02-02
Format: Inbunden

Säker stil – utmana din garderob av Ebba Kleberg von Sydow, Emilia de Poret
Säker stil: Utmana din garderob är lösningen för alla med en överfylld garderob och noll klädinspiration. Stilduon Ebba Kleberg von Sydows och Emilia de Poret är tillbaka med en ny stilguide där de utmanar och hjälper läsaren att navigera i din egen garderob och ökar deras klädsjälvförtroende. Lär dig styla plaggen på nya sätt och låt några ikoniska nyckelplagg låsa upp garderoben. Boken handlar också om att våga utveckla din stil för att landa i en genomtänkt garderob som funkar i livets alla lägen. Ebba och Emilia bjuder på konkreta utmaningar som 10 x 10-utmaningen, organiseringstestet, färg hela veckan eller bytesutmaningen, och ger konkreta tips och råd som både inspirerar och guidar i garderobsdjungeln, vare sig det gäller en trött tisdagsmorgon eller en glammig festkväll. #SäkerStilChallenge – nu KÖR vi!
Journalisten, programledaren och författaren Ebba Kleberg von Sydow har en trogen och engagerad läsekrets. Ebba har bevakat mode, livsstil och trender för bland annat TV4, SVT, Sveriges Radio, Expressen och Veckorevyn samt driver Säker stil-podden. Hon har tidigare utkommit med nio böcker, varav tre kokböcker med sin syster Amy von Sydow.
Trendexperten Emilia de Poret har ett ben i modebranschen och det andra i musikvärlden. Med en bakgrund som sångerska och artist upptäckte hon tidigt modets magiska värld. Idag rapporterar hon om trender, stil och mode i TV4, radio och modemagasin.
Utgivningsdag: 2021-02-09
Format: Inbunden

© 2020 Bonnier Fakta

print

Våra samarbetspartners