DIVERSE FÖRFATTARE : MORD PÅ BLANKA JULDAGEN – noveller av Sveriges bästa deckarförfattare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Semic
Komplett författarlista: Arne Dahl, Åke Edwardsson, Inger Frimansson, Amanda Hellberg, Henning Mankell, Katarina Mazetti, Johan Theorin, Katarina Wennstam, Dag Öhrlund
Genre: Deckare, Noveller
Antal sidor: 184
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2019-10-09
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-10-01

Antologin med deckarnoveller är en relativt ny jultradition som inleddes 1999. På något sätt har novellsamlingarna med juliga eller vintriga deckare blivit som en efterlängtad vuxnare version av Bland tomtar och troll (albeit utan John Bauer illustrationer).

Sagor var en gång i tiden grymma och fulla av ond, bråd död … de var kort sagt gjorda för vuxna lyssnare, som kurade ihop sig i skymningen för att bli lagom uppskrämda. Medan sagorna Bland tomtar och troll blir allt mer “normala” så finns det onda och oberäkneliga i desto rikligare portioner i Mord på blanka juldagen.

Sveriges främsta deckarförfattare

Midvinternattens köld är hård, precis som i dikten, och det är inte alla som överlever den.

Deckarnovellerna i antologin är skrivna av några av Sveriges främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Amanda Hellberg, Henning Mankell, Katarina Mazetti, Johan Theorin, Katarina Wennstam och Dag Öhrlund. Deckare, skräck, thriller och även humor blandas i novellerna.

Bäddat för mord i julfirandet

Underbart är kort. Man behöver inte dra ut på spänningen över 600 sidor. Midvintertemat utnyttjas till fullo – det är en mörk och kall tid, både bildligt och bokstavligt.

Vintern kulminerar i och med det obligatoriska julfirandet och julen är inte bara en idyllisk högtid, det är också en högtid när människor är överspända, överstressade och tvingade att umgås med folk de inte gillar. Kort sagt: det är bäddat för mord …

Skriven 2020-12-11

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners