THE WANNADIES flyttar/utökar/kommer till hemstaden på turnén 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tillbaka-turnén med The Wannadies var tänkt till våren 2021 men flyttas nu till hösten samma år. Ni vet varför. Glädjande nog utökas rundan med Umeå och hela två stopp i hemstaden Skellefteå.

“Can’t Kill the Musikk”. Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släppte sin första singel på 18 år mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Aldrig har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå – Vi kände att det var dags igen..

/ Pär Wiksten The Wannadies

I Umeå är det Väven som får ett besök. I hemstaden Skellefteå kommer bandet ha äran att inviga inte bara nya festivalen Summertime Music And Life Festival utan också Sara Kulturhus. Att hemstaden betyder mycket har väl ingen tvekat på efter att ha hört superhiten “My Hometown”.

Här ser du The Wannadies 2021:
30-31 juli Skellefteå, Summertime (Nytt)
10 sept Umeå, Väven (Nytt)
11 sept Skellefteå, Sara Kulturhus (Nytt)
18 sept Stockholm, Debaser (Flyttat)
23 sept Göteborg, Pustervik (Flyttat)
24 sept Malmö, KB (Flyttat)

Vid flyttade datum gäller köpta biljetter på respektive ort.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, “Shorty” och “Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartistens Mika Johansdotters färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen

Men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band. De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring;”You can´t kill the music, pop the rock, can´t make a good thing stop”.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners