MARIA NILSSON THORE : EN EGEN FLOCK – en (hund)allegori om människor

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
illustrationer: Maria Nilsson Thore
Genre: Sällskapsdjur
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 36
Format: inbunden
Utgivningsdatum: 2020-08-03

Taxen gillar att lösa korsord och dricka fint ur en kopp och lyssna på fin musik. Taxen gillar inte att gräva efter ben och nosa andra i rumpan och springa runt och skälla. Hur gör man för att få en vovve-vän när man inte är som alla andra? Hur mycket måste man anpassa sig? Ska man egentligen göra våld på sig själv för att passa in? Och måste en vän vara precis som en själv … Eller kan det vara en cirkuspudel som hoppar runt på ett ben?

Har uppdaterat Atrid Lindgren

Maria Nilsson Thore har verkligen ett underbart sätt att fånga både enkla och komplexa dilemman i både ord och bild. Hon har tidigare bland annat gett Astrid Lindgrenböcker och Junibacken en välkommen och välbehövlig relevant uppdatering.

En tax som bildhjälp

Det här är en historia om hundar. Men det är också en allegori om människor … Du måste inte springa runt och väsnas och låta mest. Förr eller senare … kommer ågon som gillar dig precis som du är.

Författaren har själv en härlig, charmig tax … som förmodligen hjälpt till med bilderna. Om hen inte varit allt för upptagen med att lösa DN:s svåraste korsord …

Skriven 2020-10-23

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners