SF STUDIOS förvärvar Sandrew Metronomes svenska filmkatalog

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SF Studios har förvärvat bolaget Sandrew Metronome Distribution Sverige AB med Sandrew Metronomes svenska filmkatalog och tar över distributionen av dessa filmklassiker. Affären stärker SF Studios erbjudande av film och TV-serier och ger bolaget en förbättrad position att erbjuda bra lokala paket till streamingtjänster och TV-kanaler i Norden.

SF Studios har seden tidigare en filmkatalog som omfattar ca 1800 titlar av nordiska filmklassiker och nu utökas denna med cirka 100 svenska titlar, såsom Smala Sussie, Låt den rätta komma in, Bäst i Sverige och flera Jönssonligan-filmer.

”Genom förvärvet av Sandrew Metronome stärks SF Studios katalog av innehåll och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder ett brett urval av lokala filmklassiker. Uppköpet är ett viktig steg i SF Studios strategi att expandera vår licensierings- och distributionsaffär och samtidigt möjliggöra ett starkt erbjudande av nordiska och internationella filmer till våra partners på den nordiska marknaden”, säger Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing på SF Studios.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners