KARIN ERLANDSSON : NATTEXPRESSEN – även för vuxna som älskar steampunk

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Illustrationer: Peter Bergting
Genre: Fantasy & magisk realism
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 218
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2020-10-05

Visst är det spännande med lucköppning, med en ny lucka att öppna, varje dag, ända fram till jul? Det kan också vara spännande med ett nytt kapitel att öppna varje dag fram till jul …

Filosofiska och övernaturliga inslag

Tåg är något som man direkt förknippar med jul och julstämning, men den här gången handlar det varken om Polarexpressen eller Hogwarts Express. Äventyret är Harry Potterliknande och med gott om filosofiska och övernaturliga inslag.

Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som alltid i december månad. Mormor verkar ha tappat minnet och pratar om en viktig nyckel som Danja måste hitta … men hon har ingen information om var den kan finnas eller vad man kan göra med nyckeln. Sedan försvinner mormor. Samma natt väcks Danja av ljudet från ett tåg som stannar utanför mormors hus … trots att tågen för länge sedan slutat gå. Äventyret kan börja!

En ovanligt sorglig julbok

Nattexpressen tar med Danja på en farofylld färd och plötsligt följer tid och rum helt egna regler. Danja får reda på många hemligheter om sin egen familj … och hela tiden har hon målet i sikte: att hitta mormor innan julafton.

Nattexpressen är en ovanligt sorglig julbok, lite som en saga av H.C. Andersen. Man påminns om att julen förr i tiden i norden var en tid då de döda återvände till sina familjer. Kommer allt att ordna sig eller försvinner hela härligheten när tändstickorna tar slut?

Prisbelönt författare

Det här är en filosofisk julsaga för lite äldre barn, men även för vuxna som älskar steampunk genren – illustrationerna är gjorda av ingen mindre än den Augustprisvinnande illustratören Peter Bergting.

Sagan är skriven av den prisbelönta författaren Karin Erlandsson, som bland annat är känd för serien Pärlfiskaren.

Skriven 2020-11-22

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners