JESPER DANIELSSON bland vinternyheter från Bonnier Carlsen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Salen av Nina Källmodin, Willem Källmodin
Nina och Willem Källmodin, mor och son, har tillsammans skrivit denna gastkramande spökberättelse som kammade hem andrapriset i Bonnier Carlsens stora manustävling. Kompisarna Lo, Johanna och Harry upptäcker under renoveringen av skolans bibliotek en dörr som ingen visste fanns. En dörr som visar sig leda till en gammal övergiven skolsal. Snart blir det tydligt att någon i salen försöker få kontakt med dem. Någon som inte längre lever.
– Allting började en dag när mamma (Nina Källmodin) hittade ett hål till ett dolt utrymme på min skola. Hon jobbar där som skolbibliotekarie. Det var då vi började fantisera om vad som skulle kunna finnas i ett hemligt rum på en skola, och vi hade massor av idéer, säger Willem Källmodin om hur de fick idén till boken.
Salen är den första fristående delen i en trilogi.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2020-12-28

Sillen får ett syskon av Anna Ehring, Illustratör: Moa Graaf
Ny serie av Anna Ehring! Hugo ”Sillen” Ström är sex år och ska snart bli storebror. Tillsammans med farfar och geten Maggan hittar han på olika saker att fördriva tiden med tills bebisen kommer. Roliga saker som också motar bort den där lilla oron som surrar som en humla i bröstet. För Sillen är ingen stor vän av förändring och nya grejer.
– Jag blev mormor för snart tre år sedan och kastades tillbaka till den där tiden när en liten människa upplever allt första gången. Det är en så spännande och rolig tid i livet. Och så poppade en liten kille som kallas för Sillen upp i min skalle. Det har varit så roligt att vara i Sillens huvud och värld och uppleva allt det där nya igen, beskriver Anna Ehring arbetet med Sillen.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-01-04

Segraren av Karin Erlandsson
Segraren är den efterlängtade fjärde och sista delen i Legenden om ögonstenen av prisbelönta Karin Erlandsson. Vi får reda på ögonstenens öde, vad som har hänt med alla som sökt efter den genom åren, och, inte minst, vem Iberis är och vad hon har strävat efter hela tiden. Boken nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-01-04

Kattbossen av Marta Altés
Kattbossen lever ett lugnt och bortskämt liv till den dagen då familjen skaffar en … hund! En jättejobbig typ som fjäskar och gör sig till för att bli familjens nya kelgris. Hur kunde de?!
Marta Altés är en internationellt prisbelönt bilderboksskapare som med humor och värme skildrar djur med mycket mänskliga egenskaper.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-01-04

Bebbe gillar av Mervi Lindman
Böckerna om Bebbe är laddade med starka känslor och roliga små upptåg. I senaste boken undersöker Bebbe vad Bebbe gillar. Att väcka mamma och pappa på morgonen, att dansa, att springa – absolut. Men gröt? Och dammsugaren..? Bebbes första ord är en pekbok med de allra yngsta barnens ordförråd.
Ålder: 0-2 år
Utgivningsdag: 2021-01-04

Korvtjuven av Marianne Gretteberg Engedal
Lilla Kjell bor tillsammans med sin stora och skrupellösa familj en bit utanför byn. Syskon, föräldrar, far- och morföräldrar… ja, hela familjen stjäl. Men Kjell tjuvar bara åt sig sådant som ingen behöver (således helt oduglig enligt föräldrarna). Om att hitta sig själv och våga leva det liv man önskar. I Norge har boken belönats med Nynorsk Barnelitteraturpris 2019 och Kulturdepartementets pris for beste bildebok 2019.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-01-05

Vandraren av Jesper Danielsson
Jet har precis kommit hem från en fjällvandring med pappa och farfar och hennes älskade hund Banjo. Snart blir hon varse att inuti Banjo finns kärnan till något som inte vill Banjo, eller något annat levande, väl. För i sjön där Banjo drack vatten den där sista morgonen i fjällen, landade för inte länge sedan en liten sten som färdats genom årmiljoner och över ljusår. Och i den stenen fanns Vandraren… Ett krypande, thrillerspännande scifiäventyr av filmaren och regissören Jesper Danielsson.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2021-01-07

Samlade hjärtesagor
En antologisamling med berättelser om kompisar, vänskap och kärlek: Om att våga vara snäll, tycka lite extra mycket om en kompis på förskolan eller att längta efter en vän.
Ålder: 3-6 år
Utgivningsdag: 2021-01-11

Bojan och grävmaskinen av Johan Anderblad, Illustratör: Filippa Widlund
I Johan Anderblad och Filippa Widlunds populära serie om Bojan har nu turen kommit till grävmaskinen! Bojans mamma Bibbi visar sig ha jobbat som grävmaskinist och kan berätta allt om hur grävmaskiner funkar. Och om hur det var när hon skulle gräva en damm och två rådjurskid behövde räddas.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2021-01-12

Boken om att bli sjuk – Och fakta om kliande myggbett, svidande sår och hjälpande sprutor av Maria Frensborg , Illustratör: Anna Lindsten
Li och Lotus ska gå till BVC och få en spruta, men innan dess måste de till apoteket för det kliar både här och där. Löss, springmask och skrubbsår är några av alla de barnåkommor som läsaren får veta mer om i denna saga- och faktabilderbok.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-01-15

Rikast i världen av Alexander Karim Malin Karim, Illustratör: Andrea Femerstrand
Malin och Alexander Karim är tillbaka med den fristående fortsättningen på Modigast i världen.
En regnstorm har förstört nästan allt i byn. När en skattkarta dyker upp börjar byborna genast smida planer för att hitta skatten och behålla den för sig själva. Alba, kompisen Elias och lata geten Yanko måste hitta skatten först så att rikedomarna kan delas lika och folk i byn kan bli vänner och bygga upp byn tillsammans igen. Kommer de att hinna? Och kan de stå emot lockelsen att behålla skatten själva?
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2021-01-25

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners