INDOCHINE gör ny version av “3SEX” tillsammans med CHRISTINE AND THE QUEENS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det ikoniska franska bandet Indochine släppte den 25 november nya singeln och videon “3SEX”, en remake av deras stora hit “3e Sexe” som de nu gör tillsammans med Christine And The Queens.

Singeln ingår på Indochines kommande samlingsalbum “Singles Collection (1981-2001)” som släpps den 11 december.

När singeln “3e Sexe” släpptes 1986 blev den en stor framgång och toppade listorna. Nu, 35 år senare, är den fortfarande i högsta grad relevant och har till och med blivit tidlös.

“3e Sexe” är en av Indochines största hits, och har blivit hyllad av fansen eftersom den påverkat och hjälpt många av dem, med dess budskap om könstolerans.

Tanken inför släppet av den andra delen av Singles Collection, som täcker perioden 1981-2001, var att göra en ny version av någon av bandets mest historiska låtar. En artist som representerar mycket av det Indochine står för – punk, rock, romantik, pop, electro, energi – är Christine And The Queens. Tillsammans har de nu gett låten en rejäl ansiktslyftning – en 3.0 version!

Nya albumet “Singles Collection (1981– 2001) ” går att förhandsbeställa HÄR (Release 11 december)

Det är få artister och band förunnat att kunna fira en 40-årig karriär och samtidigt stå mitt uppe i blomstrande framgång.
Indochine är ett stycke fransk historia som sträcker sig genom fyra decennier, kantade av både vackra och starka händelser. Indochine har längs vägen samlat fans ur tre generationer.

“Singles Collection 2001-2021” som kom tidigare i år har nått platina-status i Frankrike; över 110.000 album har sålts – en smått ofattbar siffra. Och nu är det alltså dags för “Singles Collection 1981-2001”, som innehåller 24 singlar remixade av Mick Guzauski (Daft Punk, Pharrell Williams, Talking Heads) och så nya singelversionen av “3SEX” tillsammans med Christine and The Queens.

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners