INDOCHINE firar 40-årsjubileum med rekordförhandsbeställt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Indochine firar 40-årsjubileum med nyutgiven singelkollektion

Det är få artister och band förunnat att kunna fira en 40-årig karriär och samtidigt stå mitt uppe i blomstrande framgång. Det är verkligen något att fira!

Indochines nya album “Singles Collection (2001 – 2021)” som släpps idag inkluderar bandets senaste 27 singlar, remixade och remastrade av Mike Guzauski, samt den helt nya singeln “Nos Célébrations” och akustiska versioner av “Les Petits Pianos Sans Voix” och “Les Pianos Voix”.

“Nos Célébrations” är årets sommarhit i Frankrike och just nu den mest spelade franska låten på radio i hemlandet.

Albumet är förhandsbeställt i hisnande 11.000 exemplar, vilket är högsta noteringen någonsin, både för bandet och för ett Best-Of-album.

10 MAJ 1981 – INDOCHINE FÖDS
19 SEPTEMBER 1981 – FÖRSTA SPELNINGEN

Franska ikonerna Indochine löper som en röd tråd genom den samtida franska kulturhistorien, längs med politiska förändringar och tekniska framsteg har bandet vuxit tillsammans med sina fans i en evigt föränderlig värld. De har sett utvecklingen, bevittnat alltmer utbredd populism, terrorism, migration, ekonomisk kris, obestridlig klimatförändring och de spänningar allt detta skapar – och nu även den senaste globala krisen, COVID-19. Allt detta har varit en del av bandets livscykel, ett band som, på sitt eget speciella sätt, alltid spridit ett budskap om tolerans och positiv framtidstro.

Så mycket har skett under dessa fyrtio år. Vi har sett punk, new wave, indierock, hip-hop, techno, house och elektro födas. Vi såg vinylen försvinna, för att sen bevittna dess återkomst. Vi har sett nya generationer födas, vi har förlorat vänner och nära älskade. INDOCHINE finns fortfarande här! Fyra decennier senare kan de nu stoltsera med att ha sammanlänkat fans från tre generationer.

INDOCHINE har aldrig slutat blicka framåt. Tretton studioalbum och 15 miljoner sålda exemplar. Så många liveföreställningar och specialprojekt. Utsålda shower i Peru, Skandinavien, Vietnam, Kanada, Europa – de har varit ostoppbara! Nytt album, turné, hits och så repris på det. På så vis har de ständigt förnyat sin publik och utökar den nu med en ny generation fans.

Indochine har investerat mycket tid och tankeverksamhet på att göra detta enastående jubileum till ett fyrverkeri av händelser. Första steget är releasen av “Singles Collection (2001-2021)” som släpps idag och som också innehåller nya spåret “Nos célébrations”, inspelat i legendariska Rak Studios i London, och som släpptes som singel i maj 2020. Detta följs sedan av “Singles Collection (1981-2001)” som släpps 27 november 2020. På den andra volymen väntar nya överraskningar. Båda utgåvorna är remixade och remastrade av Mike Guzauski med bilder av Erwin Olaf.

En arenaturné väntar nästa sommar i Frankrike med start 29 maj 2021 i Bordeaux och stopp i Marseilles 5 juni, Paris 19 juni, Lyon 26 juni och Lille 3 juli.

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners