MICK FLEETWOOD & FRIENDS hyllar Peter Green och Fleetwood Macs tidiga år med nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 30 april släpper Mick Fleetwood & Friends en hyllningskonsert till Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga musik. Konserten är inspelad på ett utsålt Palladium i London tillsammans med artister och världskända musiker som blivit inspirerade av Fleetwood Mac och deras musik. Musiken kommer att finnas tillgänglig på CD, vinyl och Blu-Ray.

Den 25 februari 2020, precis innan pandemin och lockdown i England, samlades artister och världsmusiker för att fira grundaren av Fleetwood Mac, Peter Green. Den här konserten fick också en helt ny betydelse då Peter Green tragiskt gick bort i juli i år. På scen medverkade Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler och Bill Wyman.

Producent är ingen mindre än den legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson och Rick Vito.

– Konserten är en hyllning till de tidigare bluesdagarna där allt började. Det är viktigt att komma ihåg vilken stor inverkan Peter Green och de tidiga Fleetwood Mac har för musikvärlden. Peter var min största mentor och det är en heder för mig att få hylla hans otroliga talang. Dessutom att få stå på scenen med så många av artisterna som Peter har inspirerat genom åren och delar min stora respekt för denna begåvade musiker, säger Mick Fleetwood

Albumet Mick Fleetwood & Friends – Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac kommer att finns tillgänglig på följande format: Blu-Ray, 2CD, 4LP, 44p Bookpack
Blu-Ray, 2CD, 20p Mediabook och 4LP Gatefold.

För mer information: www.mickfleetwoodandfriends.com

© Enmusa Music

print

Våra samarbetspartners