JEFF KINNEY : INGET FLYT – skrattfest när campingsemester blir helvetesupplevelse

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Originaltitel: DWK #15
Illustrationer: Jeff Kinney
Serie: Dagbok för alla mina fans (del 15)
Genre: Skämtberättelser
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 223
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-11-06

Greg Heffley har figurerat i hela fyra biofilmer och femton böcker som alla blivit bästsäljare över hela världen. I ett par av filmerna och i flera av böckerna så går “familjelov” som en röd tråd genom handlingen och alla skämtteckningarna. För Greg inte bara skriver dagbok, han tecknar också!

Minnen från sin egen uppväxt

Jeff Kinney ligger bakom både text och bild. Träffande serieliknande illustrationer är gjorda på linjerat papper, i bästa dagboks-stil. Jeff baserar många av skämten på minnen från sin egen uppväxt, kaosartade situationer, “road trips” med familjen … och bråk med en jobbig storebror och en om möjligt ännu jobbigare lillebror.

Går varandra på nerverna

Efter en husrenovering som gick katastrofalt snett (lita aldrig på glossiga inredningsmagasin!) så bor Greg och hans familj nu inklämda i mormors källare. Pappa jobbar hemifrån (korrekt klädd i skjorta, slips och boxershorts …) och under hans otaliga videokonferenser via datorn måste alla andra i familjen låtsas som om de inte finns på plats …

Husbilssemester som helvetesupplevelse

Alla i familjen går varandra på nerverna och en semester är precis vad som behövs för att rädda familjesammanhållningen! Ont om cash gör att familjen bestämmer sig för att dra ut på vägarna i farbror Garys husbil … och snart längtar Greg tillbaka till mormors källare.

Att bo i husbil är ännu mer trångt och obekvämt än att bo i en källare, och alla bra campingställen är redan upptagna. Naturen är inte alls så där idyllisk och trevlig som den ser ut att vara på TV eller på surfplattan … Björnar, mygg, fästingar och en otrevlig skunk som stinker ner hela husbilen gör familjens Heffleys semester till en helvetesupplevelse av rang.

Fångar allt som kan gå fel – plus lite till

Jeff Kinney fångar som alltid alla situationer med humoristisk precision — även om många överdrivna scener finns med. Men som Greg säger på sista sidan — när man berättar en historia kan man lika gärna ta i lite, när man ändå är på gång!

“Man ska ha husvagn …” sjöng en gång Galenskaparna och After Shave.

Jeff Kinney fångar precis allt som kan gå fel med en campingsemester – plus lite till. Skrattfest är bara förnamnet …

Skriven 2020-11-10

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners