​LIL NAS X är tillbaka och skapar julstämning med videon till nya singeln “Holiday”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Grammyvinnaren Lil Nas X nya singeln “HOLIDAY” med en spektakulär musikvideo som fick stor uppmärksamhet redan tidigare i veckan när trailern gick live och gästades av ingen mindre än skådespelaren Michael J Fox. Lil Nas X har regisserat den filmiska musikvideon tillsammans med regissören Gibson Hazard och tar sig an fyra olika roller när han sätter sikte på julafton 2220. Tittaren tas med på en resa genom ett futuristiskt nordpolen med robotrenar som leder vägen, allt medan Lil Nas X gestaltas i rollerna som Nasarati X, Tolaÿ, Sonic och Santa Nas X.

Lil Nas X som ligger bakom megahiten “Old Town Road” gör ett samarbete med Roblox där han lördag den 14 November kommer premiärspela “HOLIDAY” och flera av sina stora hits i plattformen. Den digitala konserten kommer innehålla ny teknologi i Roblox och förväntas bli något utöver det vanliga. Konserten visas i tre olika tidszoner och här i Sverige ses den kl 18.00 svensk tid, söndag den 15 november. Mer information hittas här.

“HOLIDAY” är producerad av Take A Daytrip, Tay Keith och är den första låten från Lil Nas X kommande debutalbum. Som en del av singelreleasen har Amazon Music Artist Merch Shop till fansens stora förtjusning släppt en limiterad upplaga av silver-tomtemössan som ses i musikvideon. Kika in här för mer information.

Om Lil Nas X

Lil Nas X är en Grammyvinnande rappare, sångare och låtskrivare från Atlanta, Georgia. Han skapade historia med sin country rap-singel “Old Town Road”, som blev viral och fullkomligt dominerade popkultur under 2019. Med låten slog han flera världsrekord och låg bl.a. etta på Amerikanska Billboardlistan i 19 veckor, och gick då om både Mariah Careys och Luis Fonsis tidigare rekord på 16 veckor. Den Diamant-certifierade låten har prisats med många stora utmärkelser från flera delar av musikindustrin, inklusive två Grammys. Han har också utsetts till en av TIMEs 25 mest inflytelserika personer på internet och var med på Forbes 30 under 30-lista i år. Efter att ha släppt sin framgångsrika EP 7 2019, som innehåller 5x Platina-singeln “Panini” och Platina-låten “Rodeo”, jobbar Lil Nas X för närvarande på sitt debutalbum.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners