ALICE COOPER släpper nytt album i februari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ALICE COOPER släpper nya albumet Detroit Stories 26 februari – FÖRSTA SINGELN Rock ‘n’ Roll kommer den 13 november

Cooper har haft en mycket lång och mycket framgångsrik karriär, först som frontmannen i The Alice Cooper Band och sedan som soloartisten Alice Cooper. Med sina spektakulära scenshower, fantastiska musiker och inte minst med sina hits, har Cooper trollbundit generationer av rockare. Hans antihjälte har fascinerat, roat och ibland skrämt oss.

Detroit Stories är ett homage till Coopers hemstad Detroit och till musiken därifrån, som kom att prägla honom djupt. 1970 tog The Alice Cooper Band sitt pick och pack och flydde L.A., eftersom soundet där inte alls var något för dom. De var arga unga män som ville lira tung rock. De åkte till Coopers hemstad Detroit och träffade på Bob Ezrin, en ung och lovande producent, och började där och då att spela in sitt tredje album Love It To Death. Detta blev deras kommersiella genombrott och ledde till långa och framgångsrika karriärer, både för bandet och producenten.

Nu, 50 år senare, har Alice Cooper återvänt till Detroit, valt att spela in sitt senaste alster med Ezrin som producent och slutit cirkeln. Albumet gästas bland annat av Wayne Kramer (MC5), Johnny “Bee” Badanjek (Detroit Wheels) och Motor City Horns.

Detroit Stories släpps 26 februari 2021 i fem format: CD, CD+DVD (som inkluderar en hel livekonsert), 2LP, 2LP röd vinyl och en box som bland annat innehåller CD digipak, blu-ray, t-shirt, ansiktsmask, liten ficklampa med mera.

Alice Cooper kommenterar Detroit på 70-talet såhär: …Detroit was the birthplace of angry hard rock. After not fitting in anywhere in the US (musically or image wise) Detroit was the only place that recognized the Alice Cooper guitar driven, hard rock sound and our crazy stage show. Detroit was a haven for the outcasts. And when they found out I was born in East Detroit… we were home.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners