ALICE COOPER bland nyheter från Playground Music v. 46

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ALICE COOPER SLÄPPER NYA ALBUMET DETROIT STORIES 26 FEBRUARI
Alice Cooper har haft en mycket lång och framgångsrik karriär, först som frontmannen i The Alice Cooper Band och sedan som soloartisten Alice Cooper. Med sina spektakulära scenshower, fantastiska musiker och inte minst med sina hits, har Cooper trollbundit generationer av rockare.
Detroit Stories är en hommage till Coopers hemstad Detroit och till musiken därifrån, som kom att prägla honom djupt. Det var där bandet fick sitt kommersiella genombrott vilket ledde till långa och framgångsrika karriärer. Nu, 50 år senare, har Alice Cooper återvänt till Detroit och valt att spela in sitt senaste alster med Bob Ezrin som producent – samma producent som medverkade till bandets genombrott – och således slutit cirkeln. Albumet gästas bland annat av Wayne Kramer (MC5), Johnny “Bee” Badanjek (Detroit Wheels) och Motor City Horns.
Detroit Stories släpps 26 februari, och idag landar första singeln Rock ’n’ Roll från albumet.

UNO SVENNINGSSON GÖR JULLÅT MED LARS HALAPI
Tillsammans med Lars Halapi gör Uno Svenningsson ännu en låt som träffar oss rätt i hjärtat – singeln Det är ju trots allt jul som släpps idag. I den nya låten visar Svenningsson med en lugn, betryggande och hoppfull röst att ett kaotiskt år sakta men säkert närmar sig juletid.
“Det kommer att bli jul i år också, även om det kommer att bli i skuggan av situationen vi befinner oss i. Lars Halapi och jag funderade lite kring detta och skrev sen denna låt. När mörkret sänker sig över oss i juletid, väcks både eftertanke och kanske även vemod. Men julen står ju också för hopp, ljus och kärlek. Jag hoppas kunna förmedla den känslan till er. Ta hand om er. Passar på att önska er alla en riktigt god jul!”, hälsar Uno Svenningsson.
Det är ju trots allt jul är den tredje singeln från det kommande albumet Österlen som släpps den 27 november. Med på plattan finns även de tidigare släppta Öppna mina ögon och Tom Bombadill.

PASSENGER FORTSÄTTER LEVERERA SINGLAR
Passenger fortsätter att släppa låtar från kommande albumet Songs For The Drunk And Broken Hearted som släpps den 8 januari. Idag är det dags för singeln Suzanne.
Denna gång är det en ballad i klassik Passenger-stil, full med djupa känslor och nostalgi. Mike Rosenberg själv säger:
“Suzanne is a story of an ageing party girl coming down from a lifetime of forced highs and fickle friendships and coming to terms with the inevitability and cruelty of age. Happy stuff …”

PHOEBE BRIDGERS SLÄPPER EP
Phoebe Bridgers följer upp sitt nyligen släppta album Punisher med EP:n Copycat Killer. I veckan släppte hon sin nya Copykat Killer-version av albumspåret Kyoto, hämtad från EP:n som släpps den 20 november. På EP:n återfinns fyra nya versioner av låtar från kritikerrosade Punisher.
Förutom Kyoto får vi även höra omtolkningar av Savior Complex, Chinese Satellite och Punisher, och på samtliga har hon samarbetat med Rob Moose (Mumford & Sons, Anthony and The Johnsons, Bon Iver).

NICCOKICK SLÄPPER NY SINGEL
Niccokick är ett av de populära svenska indierockband som slog igenom i början av 00-talet. Med mycket turnerande och många festivalspelningar gjorde deras starka popkänsla och melodier dem till ett av Sveriges största indieband.
Niccokick återuppstod sedermera, gjorde en spelning hösten 2019 och fick då tillbaka lusten och känslan. Återförenandet resulterade först i nya låten Afraid som släpptes i somras, och nu ännu en stark poplåt som hade premiär igår, Love Can Be A Wonderful Thing.

NYTT FRÅN THE CONFUSIONS
The Confusions har det senaste året släppt flera hyllade låtar, och de har inga planer på att sluta leverera popdängor. Nya singeln Suburbian Ghosts är en suggestivt pulserande poppärla med spöklik känsla som förebådar en annorlunda och bred kommande dubbel-LP från Sundsvalls okrönta indiekungar.
Låten släpps lämpligt nog idag, fredagen den 13.

SOPHIE ELLIS-BEXTORS ALBUM UTE NU
Discodrottningen Sophie Ellis-Bextors har under hela pandemin sänt en serie livesessioner från sitt kök, Live Kitchen Discos, som också fått ge namn åt det nya albumet Songs From The Kitchen Disco: Sophie Ellis-Bextor’s Greatest Hits.
På albumet samlar hon för första gången sina största låtar som tagit dansgolv runt om i världen med storm, däribland Murder On The Dancefloor och Take Me Home. Dessutom bjuds vi på en cover på Alcazars discohit Crying At The Discotheque.

RONNIE ATKINS FRÅN PRETTY MAIDS SLÄPPER SOLOPLATTA I VÅR
Pretty Maids frontman Ronnie Atkins har haft ett turbulent år. Han fick cancer, som han besegrade och allt verkade vara på banan när han i påskas fick reda på att cancern inte bara återvänt, utan nu spritt sig så pass att den anses vara obotlig. Efter att den första paniken lagt sig beslöt Atkins att inte älta det oundvikliga utan att börja jobba med en soloplatta. Eftersom turnerandet tog paus hade han nu all tid i världen att skriva och spela in ny musik.
Albumet One Shot släpps under våren 2021 och kommer att produceras av svenske Chris Laney (som också är medlem i Pretty Maids). Plattan gästas bland annat av Kee Marcello (ex Europe), Pontus Norgren (Hammerfall) och Björn Strid (Soilwork).
Danska Pretty Maids är ett respekterat band inom hårdrocksgenren, och Atkins har varit deras frontman sedan 1981. Tillsammans med bandet har han släppt femton studioalbum.

PARQUET COURTS FIRAR 10 ÅR MED LIVESTREAM
10 december kör Parquet Courts en livestream via Noonchorus för att fira 10 år som band. Livesändningen kommer att innehålla dels bandet filmat på Brooklyns Pioneer Works och dels arkiverat material, och även exklusiv merch kommer att göras tillgänglig för biljettköpare.
“Ten years ago our adventure began by playing our first show to virtually no one, and to celebrate we’ve decided to play a show to everyone, virtually.”
– Parquet Courts

LONG BLUE LIGHT – NY SINGEL MED LEIF VOLLEBEKK
Kanadensiske singer-songwritern Leif Vollebekk släppte i veckan nya singeln Long Blue Light, och beskriver den själv så här:
”Long Blue Light spelades in under arbetet med albumet New Ways. Låten är inspelad live i studion, med mig och min trummis Homer Steinweiss. Jag lade till några överdubbar på sången och lät Cindy Cashdollar avsluta det med ett underbart dobro-pålägg. Det skulle tona ut men jag gillade snarare hur det bara faller sönder i slutet.”

DEL AMITRI SLÄPPER ALBUM I APRIL
Redan från början av sin karriär hade Del Amitri bemästrat konsten att skriva tidlös poprock med melodin i fokus. Bland deras låtar – exempelvis Nothing Ever Happens, Always The Last To Know och Roll To Me – återfinns internationella radiohits tillika storsäljare.
Nu återvänder det 35-åriga bandet Del Amitri med ett sjunde studioalbum, Fatal Mistakes, den 30 april. Detta blir deras första album sedan 2002, och ett första smakprov får vi idag med singeln Close Your Eyes And Think Of England. Frontmannen Justin Currie beskriver albumet som följer:
“It’s a collection of bizarre tales of poisoning, pleading and bitter acceptance, powered by guitars, drums and keyboards played entirely by the quintet who had such enormous fun on the road in 2014 and ‘18.”
På albumet medverkar förutom kärnduon Currie och Iain Harvie även Andy Alston, Kris Dollimore och Ash Soan, och det är producerat av Dan Austin (Biffy Clyro, You Me At Six).

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners