EVELYNE släpper sitt efterlängtade debutalbum och firar med utsålda releasekonserter!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper evelyne sitt efterlängtade debutalbum Mer än någonsin.

Det senaste året har recensenter, fans och ”vanliga lyssnare” lyft fram bandet som “ett nytt Kent” och ikväll kan evelyne fira debutalbumen med den andra av veckans två utsålda konserter på Söderport i Kalmar. Biljetterna till båda konserterna sålde slut på bara några timmar.

Med eftertryck, värdighet och beslutsamhet gör evelyne entré på den svenska rockscenen. Efter att tidigare ha släppt ett antal singlar i egen regi debuterade bandet förra hösten på skivbolaget COMEDIA. I våras fick sitt evelyne sitt första större genombrott då Jag vill vara (du eller aldrig) plockades upp på spellistor av såväl Spotify som Filtr Sweden. Låten närmar sig nu 100.000 lyssningar på Spotify, vilket är ovanligt mycket för ett nytt svenskt indierockband med svenska texter på ett svenskt indiebolag.

Debutalbumet Mer än någonsin som släpps idag innebär ytterligare ett stort steg framåt.
– Det här är ett mål vi har strävat efter sen vi startade bandet, berättar medlemmarna. Mer än någonsin är väl genomtänkt och innehåller den där röda tråden mellan låtarna som vi vill ha. För oss skapar det en helhet och det får fram storyn och allt som albumet står för. Det här albumet är något vi är stolta över, och som vi kan lyssna på och blicka tillbaka till, men också någonting som vi kommer kunna ta oss framåt med.

Senaste singeln Delar av min verklighet är bara en av evelynes många låtar som med kärlek och värme träffar rakt i hjärtat. Med en stark och personlig text, buren av lika mäktigt uppbyggd musik och toppad av en fullständigt magisk final, har bandet skapat en storslagen, klassisk svensk rocklåt.
Debutalbumets energifyllda öppningsspår Genombrott är en annan av bandets många skarpladdade nya låtar.
– Genombrott är en låt som kommer kicka in framtidsdörren, konstaterar bandet.

Den här veckan får evelyne fira sitt debutalbum med två utsålda releasekonserter på Söderport i Kalmar. Biljetterna till båda konserterna sålde slut på bara några timmar.
– Vi är på rätt väg nu!

Tidigare har småländska Mönsterås befäst sin position på den svenska musikkartan tack vare bl.a sångerskan och låtskrivaren Elin Ruth Sigvardsson, Mönsterås Bluesfestival och inte minst artonhundratalspoeten Carl Boberg – som skrev den svenska originaltexten till den sång som gav Elvis Presley sin allra första Grammy: How Great Thou Art (!).
Nu tar evelyne över stafettpinnen

© COMEDIA / Claes Olson Media

print

Våra samarbetspartners