BJÖRN FRANTZEN bland Norstedts faktautgivning våren 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Våren är tid för nystart – för dig själv såväl som miljön omkring dig. Norstedts faktautgivning våren 2021 bjuder på byggnadsvård, trädgårdsinspiration – och Kalle Moraeus hyllning till alla gubbar. Dessutom ett praktverk från landets främste kock, Björn Frantzén.

Kokböcker

Björn Frantzén – Frantzén
Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gastronomisk upplevelse som ingen annan. Den här boken går i detalj igenom de mest ikoniska rätterna, steg för steg, skapade av teamet på Frantzén.
Utgivningsdatum: 25 mars

Sara Begner – Vår kokbok student
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna.
Utgivningsdatum: 25 mars

Sju sorters kakor
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation, den är en älskad klassiker som sålt i flera miljoner exemplar vilket gör den till Sveriges mest sålda bok.
Utgivningsdatum: 15 april

Trädgård

Hannu Sarenström – Det nya trädgårdslandet
Hannu Sarenström har bytt land. Efter många år på sitt älskade Kinnekulle flyttade han till en gård på Langeland. Med ljuset och närheten till havet fick odlandet skimrande kulisser. Det blev en nystart där nya upptäckter och vänner med vackra trädgårdar gav bränsle.
Utgivningsdatum: 11 mars

Hälsa och psykologi

Lovisa Sandström – Allt du behöver veta om vikt
Vikt är ett laddat ämne och det är lätt att gå vilse i djungeln av myter, forskning, åsikter och “sanningar” om vikt eller viktnedgång. Men faktum är att många kämpar med övervikt och vill ha verklig hjälp. Då behövs relevanta fakta istället för snabba lösningar.
Utgivningsdatum: 4 januari

Nicolas Jacquemont – Vässa din sociala kompetens
Känner du olust inför dragningen på jobbet? Får du tunghäfta bland de andra föräldrarna på förskolan? Blir du ofta missförstådd på sociala medier, eller i arbetsmöten? Får du hellre feber än en mingelinbjudan? Nicolas Jacquemot verkar som kommunikationsrådgivare i Stockholm. Han har studerat etnologi och socialpsykologi och har en doktorsexamen i management med fokus på vardagsprat och relationer på jobbet.
Utgivningsdatum: 14 januari

Kalle Moraeus – Tjur på retur
Det här är en bok för alla gubbar. Alla som känner en gubbe. Alla som en dag kommer att bli gubbar. Och för alla er andra som hoppas att livet inte är över – bara för att man är en tjur på retur. Om man inte är skogens konung längre, vem är man då? När hornen slutar växa, hur blir man då taggad igen?
Utgivningsdatum: 15 april

Hem och hobby

Erika Åberg – Byggnadsvård
Följ med på byggnadsantikvarien Erika Åbergs egen husresa. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och bästa råd – från planering och strategier till praktiska projekt. I den här boken berättar hon i tio kapitel om tio grundläggande sätt att tänka kring byggnadsvård och restaurering. Det handlar om allt från förhållningssätt till praktiska steg för steg-moment. Boken visar hur du kan restaurera på ett sätt som är hållbart; för hemmet, för miljön och för dig och din familj.
Utgivningsdatum: 14 januari

Marlene Eriksson & Desirée Eriksson – Ren städglädje
Här finns recept på busenkla blandningar, en komplett fläckguide och hållbara husmorstips för hemmets alla rum. Samt hur du tar hand om dina kläder och skor så att de håller riktigt länge. Marléne Eriksson är känd som Sveriges städguru nummer ett. Hon medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon där hon pratar städning, husmorsknep och svarar på tittarfrågor.
Utgivningsdatum: 18 mars

Samtid

Andri Snaer Magnason – Om tiden och vattnet
Författaren, artisten och aktivisten Andri Snær Magnason är en av Islands mest framträdande kulturikoner. Hans rörande minnestal “Ett brev till framtiden för den förlorade glaciären Ok”, blev en internationell nyhet och delades av miljontals människor. I Om tiden och vattnet fördjupar han sig i klimatkrisens konsekvenser. Glaciärerna smälter, havsnivån stiger och försurning kommer att ge haven en kraftigt förhöjd pH-nivå. Förändringar som påverkar allt liv på jorden.
Utgivningsdatum: 14 januari

Adam Kucharski – Smitta
Under det senaste året har vi blivit bekanta med begrepp som de flesta av oss inte tänkt särskilt mycket på förut: reproduktionstal, superspridare och flockimmunitet är några av dem. De matematiska modeller som beskriver virusets spridning påverkar myndigheternas åtgärder och har stor effekt på våra liv. Matematikern och epidemiologen Adam Kucharski har lyckats med konststycket att skriva en bladvändare utifrån dessa modeller.
Utgivningsdatum: 21 januari

Anna-Lena Laurén – Sammetsdiktaturen
Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.
Utgivningsdatum: 18 mars

Historia/kulturhistoria

Jonathan Lindström – Alla tiders sex
I Alla tiders sex tar författaren och folkbildaren Jonathan Lindström oss med på en resa genom sexets historia under 14 000 år. Det är högt och lågt, hemskt roligt och förtvivlat hemskt om vartannat.
Utgivningsdatum: 14 januari

Henrik Berggren – Landet utanför – Sverige och kriget 1940-1942
I del ett av Landet utanför skildrades Sverige under det första dramatiska krigsåret. Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på Henrik Berggrens trilogi. I denna andra del sträcker sig handlingen från den mörka hösten 1940 till slaget om Stalingrad hösten 1942.
Utgivningsdatum: 11 mars

Memoarer/biografier

Sara Saeger – Universums minsta ljus
En tragedi tvingar den världsberömda astrofysikern och exoplanetforskaren Sara Seager att uppfinna sig själv på nytt. Hon som ägnat varje vaken minut åt att hitta liv på andra planeter måste nu återerövra sitt eget liv.
Utgivningsdatum: 4 februari

Louise Amcoff & Tove Sahlin – Till männen som köpte min kropp
Louise Amcoff var 14 år när hon sålde sin kropp för första gången. Hon ville skada sig själv så mycket som möjligt, inget annat kände hon att hon var värd. Bekräftelsen när okända män ville betala för henne var flyktig, men spåren av deras övergrepp lämnade verkliga skador överallt i henne. Och gav upphov till allt större självförakt. Till männen som köpte min kropp är en brännande aktuell och gripande självbiografi av Louise Amcoff, berättad för journalisten och kriminologistudenten Tove Sahlin.
Utgivningsdatum: 11 februari

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners