MATS STRANDBERG bland Norstedts Förlags januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu släpper Norstedts Förlag nyheterna om vårens böcker. Här nedan är de 21 böcker som utkommer i januari 2020.

Lises Planering – Lise Hellström
Lise Hellström har utarbetat ett system där du samlar allt som ska göras, idéer, tider att passa, kom-ihåg-listor och middagstips. En teknik som ger struktur åt vardagen men också inspiration till drömmar och en lugn stund för dig själv.
Utgivningsdatum: 3 jan

Stressbalansen – Rangan Chatterjee
Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar läkaren Rangan Chatterjee som gjort internationell succé med sin bok Hälsobalansen. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv.
Utgivningsdatum: 3 jan

Ayurveda – traditionell kunskap för en modern livsstil – Janesh Vaidya
Trots den snabba utvecklingen i vår moderna värld saknar många människor permanenta lösningar för att leva ett hälsosamt liv. Men en av världens äldsta hälsovetenskaper – ayurvedan – kan hjälpa oss med det. Janesh Vaidya är en internationellt välkänd ayurvedapraktiker.
Utgivningsdatum: 3 jan

Huldas hus – Anita Salomonsson
Två kvinnoöden som, bokstavligt talat, utspelar sig på samma gårdsplan utanför Burträsk i Västerbotten – utan att egentligen mötas. Anita Salomonsson har gjort till sin specialitet att bärga till synes obeydliga men verkliga livsöden från Västerbotten ur glömskan och skildra dem i skönlitterär form.
Utgivningsdatum: 7 jan

Intill slutet vill jag vittna : Dagböcker 1933-1945 – Victor Klemperer
Ett enastående verk och ett av de mest skakande vittnesbörden från Nazi-Tyskland. Ola Larsmo har skrivit ett nytt förord till denna utgåva.
Utgivningsdatum: 7 jan

Magic Love Pixie – Sofia Stenström
Sofia Stenströms första roman efter två hyllade diktsamlingar är en utforskning av intimitetens och kärlekens gränser. Magic Love Pixie är lika mycket en moderspassion som en sorgeberättelse. Det är en roman full av spiritism, kiosklitteratur, deepthroating och throatsinging.
Utgivningsdatum: 3 jan

Himlen – Karl Daniel Törnkvist
Karl Daniel Törnkvist debuterar med en kompromisslös diktsamling.
Utgivningsdatum: 3 jan

Dietistens val – Johanna Andersson/Caroline Wilbois
Caroline Willbois och Johanna Anderssons motto är att lägga till istället för att ta bort, och framför allt att skippa dieter av olika slag. Genom att äta näringsrik vardagsmat kommer vi att göra störst skillnad för hälsan, och samtidigt skapa utrymme för en nybakad bulle då och då.
Utgivningsdatum: 3 jan

Vernon Subutex 3 – Virginie Despentes
Vernon Subutex-trilogin har översatts till en rad språk och fått ett varmt mottagande världen över, av såväl läsare som kritiker. 2018 nominerades första delen i serien till Man Booker International Prize.
Utgivningsdatum: 10 jan

Resenärerna – Regina Porter
Skildringen av släkten Vincent-Christe böljar fram och tillbaka i nu- och dåtid och växer ut till att bli en initerad och lekfull rundmålning av alla de levnadsöden och erfarenheter som ryms i det amerikanska samhället av idag.
Utgivningsdatum: 10 jan

Glöd och visdom : Mina vägvisare för barnets rättigheter – Lars H. Gustafsson
Från januari 2020 gäller FN:s barnkonvention som svensk lag. En stark förespråkare för detta är en av våra mest kända barnrättskämpar, Lars H Gustafsson. Här tecknar han levande och personliga porträtt av tre av sina vägvisare. Vi möter de samtida feministerna Ellen Key, Anna Lindhagen och Elsa Laula Renberg.
Utgivningsdatum: 10 jan

Nattmannen – Ingela Strandberg
Ny lyrik från Ingela Stenberg.
Utgivningsdatum: 16 jan

Mannen som visste allt – Deborah Levy
Det är 1988 och den unge historikern Saul Adler kliver ut på det berömda övergångsstället vid Abbey Road Studios i London för att hans flickvän Jennifer ska ta en bild av honom. Någon stund senare vaknar Saul till liv när en tysk bilförare står lutad över honom och frågar hur han mår. Saul reser sig upp, borstar av sig, ser att han har några skrubbsår men att han i övrigt är oskadd. Men plötsligt stämmer ingenting, verkligheten har fått slagsida.
Utgivningsdatum: 16 jan

Veckan före löning : God mat för liten peng – Karolina Sparring
Veckan före löning gapar plånboken tom för många. Då är Karolina Sparrings nya bok en räddning! Hon presenterar 75 enkla och kreativa recept som lätt kan varieras efter vad du har hemma, eller kombineras med varandra i en veckomeny där resterna från en middag återanvänds i en annan måltid. Alla ingredienser hittar du där du brukar handla, den här boken innehåller inga konstigheter.
Utgivningsdatum: 17 jan

de – Helle Helle
de fick ett magnifikt mottagande i Danmark och Helle Helle räknas till en av Danmarks främsta samtida författare.
Utgivningsdatum: 23 jan

Den sista vargen – László Krasznahorkai
Den sista vargen, Herman och Herman II visar att Làszló Krasznahorkai är en mästare även i det kortare formatet. Med osviklig känsla för prosans yttre gränser har han här samlat tre berättelser som på olika sätt öppnar texten lika mycket som den kör in en pil rakt in i människans mest fördärvbringande sidor
Utgivningsdatum: 23 jan

Monster i terapi : Skräcklitteraturens ikoner hos psykologen – Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld
Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna – och kanske även läsaren.
Utgivningsdatum: 24 jan. 2020 Recensionsdatum: 12 feb. 2020

Anne Franks dagbok – Ari Folman/Anne Frank/David Polonsky
Anne Franks dagbok är en tidlös klassiker som får nya läsare i varje generation. I den här boken får man möta hennes texter på ett helt nytt sätt, i serieform.
Utgivningsdatum: 24 jan

En avlägsen kust – Jenny Colgan
En avlägsen kust är en kortroman som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.
Utgivningsdatum: 30 jan

En sky av vittnen : Låna mig din röst – Kjell Espmark
I denna volym samlar vi tre diktsamlingar som alla innehåller den rolldiktning som Kjell Espmark gjort till sin främsta lyriska gren. Volymen inleds med Vintergata (2007) och Den inre rymden (2014). Den nyskrivna diktsamlingen En sky av vittnen, utgör den sista tredjedelen i denna samlingsvolym under rubriken Låna mig din röst.
Utgivningsdatum: 30 jan

Herrarna satte oss hit : Om tvångsförflyttningarna i Sverige – Elin Anna Labba
För hundra år sedan inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer i Sverige. Myndigheterna kallar lösningen för en dislokation, men på samiska föds ett eget ord; Bàggojohtin, tvångsförflyttning. Herrarna satte oss hit berättar nu historien genom de tvångsförflyttades ögon.
Utgivningsdatum: 31 jan

© Norstedts Förlag

print

Våra samarbetspartners