JAKOB HELLMAN släpper nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

1989 släppte Jakob Hellman sitt första och hittills enda album, ”…och stora havet”. Myterna har växt genom åren. Var tog han vägen? Varför blev det aldrig någon mer musik?

Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen “Artisten som försvann” har bytts till “Artisten som kom tillbaka” när Jakob Hellman äntligen spelat in sitt andra album. Det har fått namnet ”Äntligen borta”.

– Vi har hållit på med det här projektet mer eller mindre aktivt i tio år med olika tilltänkta producenter, skivbolag och musiker, säger United Stages Pontus Sillren som agerat exekutiv producent för albumet och fortsätter:
– Något föll på plats under förra höstens turné med Jakob föreställning “Äntligen Borta”, vars namn albumet också delar. Låtar som letat sin form länge hittade fram med det nya bandet och ett kreativt flyt ledde mer eller mindre sömlöst över till färdigställandet av skivan.

”Äntligen borta” är en samling sånger som innehåller ett helt liv. Om att åldras. Om att söka. Om att hitta sin plats i världen. Eller inte. Om kärleken förstås. Men inte ungdomens trånande längtan utan den där stora, den livslånga. I all sin mångsidiga komplexitet. Kärleken för livet. Kärleken mot döden.

Äntligen Borta är ett moget album. Det har ju trots allt mognat i 30 år. Men därmed inte på något sätt tryggt eller belåtet. Ynglingens tvekan har förbytts i den vuxna mannens tvivel. Ett levt livs alla erfarenheter nyanserar och fördjupar Jakob Hellmans skrivande.

– Extra roligt är förstås att den kom att ges ut på just återupplivade etiketten EMI, så den klassiska logotypen som satt på debuten också pryder uppföljaren, säger Pontus Sillrén och avslutar:
-Naturligtvis kommer Jakob Hellman att turnera med albumet. Vi har färdiga planer för olika scenarion men avvaktar samhällsutvecklingen en aning till innan datum offentliggörs.

8 januari 2021 släpps Jakob Hellmans nya album ”Äntligen Borta”. Redan idag kan man lyssna på de två första låtarna ”Jag kan inte säga hej då till dig” och ”När jag går in och känner mig utanför”.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners