JULIA QUINN bland novembernyheter från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Familjen Bridgerton: En oförglömlig kyss av Julia Quinn
Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Den eviga ungkarlen Gareth S:t Clair har bråkat med sin far sedan dagen han föddes, och när han vägrar acceptera den brud fadern valt åt honom hotas hans arv. Gareths enda hopp är ett testamente skrivet på italienska – ett språk han inte kan.
Hyacinth Bridgerton är kvick och karismatisk och säger alltid vad hon tycker. Dessutom kan hon italienska. När Gareth berättar om sin konflikt erbjuder hon honom hjälp. Vad ingen av dem räknat med är att få uppleva sitt livs mest perfekta kyss.
Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit 35 romaner, varav åtta ingår i serien om familjen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York Times bestsellerlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgerton-serien blir snart tv-serie på Netflix med Shonda Rhimes (Grey’s anatomy, Scandal) som producent och Julie Andrews i en av huvudrollerna.
Lovereads
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Mirja Turestedt)
Utgivningsdag: 2020-11-03

Sparven av Elisabeth Östnäs
En gripande historisk roman om djupaste mörker men också klaraste ljus. Den unga kvinnan Sparven lever bland de fattigaste i Stockholm i mitten av 1700-talet när hon lockas av en ny sekt i Skevik ute på Värmdö. Hennes far, dödgrävaren i Johannis, har tagit hand om henne efter det att modern lämnade dem för många år sedan. När han plötsligt försvinner är hon helt övergiven. I sin ensamhet börjar hon söka efter både ett nytt sammanhang och sin mor. Och dessutom sanningen om vad som hänt fadern. Men faror lurar överallt i staden och det är omöjligt att veta vem som går att lita på. Frågan är om sekten kan hjälpa Sparven eller om allt bara kommer att bli ännu värre.
Elisabeth Östnäs är författare och religionshistoriker med, som hon säger själv, en ohemul dragning åt historia. Hon debuterade med skräckromanen ”Feberflickan” och har därefter skrivit bland annat den starka historiska romanen “Häxorna” och den hyllade ungdomstrilogin ”Sagan om Turid”. Första delen i serien belönades med Slangbellan som bästa ungdomsdebutroman och Elisabeth tilldelades Nils Holgersson-plaketten 2017. Elisabeth Östnäs bor i Lund med sin man och deras tre barn.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Anja Lundqvist)
Utgivningsdag: 2020-11-04 Recensionsdag: 2020-11-11

Flera sidor av oss av Karin Wallén
Underhållande roman om vänskap, revansch och försoning. Det är nyårsafton 1999 och Stockholm kokar av millennieyra. På en takterrass i Gamla stan står Mirja, en före detta såpaskådis, omgiven av festdeltagare och undrar när livet ska vända. I Birkastan skålar Erik in det nya årtusendet med ett tillkämpat leende trots att hans fru har lämnat honom. Och i en lägenhet med utsikt mot Observatorielunden går den pensionerade domaren Monika och lägger sig, redan före tolvslaget. Den första dagen på 2000-talet vaknar Mirja, Erik och Monika, fortfarande omedvetna om vad som väntar under det nya årtusendets första år, och hur deras liv ska flätas samman och förändras i grunden. Allt med hjälp av en videobutik, en väderstation och en väldigt speciell ek.
Karin Wallén är journalist och författare. Hon är sedan många år medarbetare och krönikör i resemagasinet Vagabond, men arbetar även åt ett flertal andra uppdragsgivare. Ljudboken 10 platser du måste besöka efter min död utgavs 2017, och kom ett år senare ut även som pocket.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Charlotta Jonsson)
Utgivningsdag: 2020-11-04

Stormvakt av Kristina Ohlsson
Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med ”Stormvakt” en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.
Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?
Kristina Ohlsson växte upp i Kristianstad och flyttade senare till Stockholm. Hon har bland annat arbetat som analytiker på Säkerhetspolisen och som terroristexpert på OSCE i Wien. 2009 förverkligade hon en dröm när hon romandebuterade med boken Askungar. Kristina Ohlsson är idag en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes kriminalromaner och barnböcker är utgivna i 34 länder och har sålt 4,3 miljoner exemplar. Stormvakt är första delen i en helt ny spänningsserie som utspelar sig i och kring Hovenäset i Bohuslän, en plats som Kristina Ohlsson själv älskar.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Martin Wallström)
Utgivningsdag: 2020-11-04

Motivationsrevolutionen av Olof Röhlander och Magnus Lindwall
Lär dig skapa äkta, hållbar motivation med hjälp av forskning och tydliga metoder! I ”Motivationsrevolutionen” teamar psykologiforskaren Magnus Lindwall och mentala coachen Olof Röhlander ihop sig till en superduo och krossar myten om piskan och moroten. Pedagogiskt och inspirerande presenterar de den spännande nya forskningen kring en av de bäst bevarade hemligheterna inom psykologin: Självbestämmandeteorin, även kallad SDT. Med SDT får du en vetenskaplig och stabil grund att stå på när du vill skapa hållbar motivation hos dig själv och andra. Författarna berättar hur och varför den är så effektiv och ger dig verktygen som får dig att må och fungera bra – varje dag, men framförallt i längden.
Olof Röhlander är licensierad mental tränare, certifierad coach och flerfaldigt prisad inspirationsföreläsare. Sedan 2010 har han givit ut en rad populära böcker om personlig utveckling. Han sommarpratade 2018 och har och drivit ett flertal podcasts, bland annat tillsammans med Lasse Berghagen.
Magnus Lindwall är professor i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi vid Göteborgs Universitet och gästprofessor vid Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm. Förutom motivation handlar hans forskning mestadels om fysisk aktivitet, träning och psykisk hälsa. Han är regelbundet aktiv i den offentliga debatten kring pseudovetenskap och populärpsykologi.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok (Uppläsare: Olof Röhlander)
Utgivningsdag: 2020-11-25

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners