MARTIN WIDMARK bland nyheter från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Här kommer september och oktobers nyheter från Bonnier Carlsen!

Spökhusets hemlighet av Kristina Ohlsson
Det är jullov. Alba är i Stjärndalen och hälsar på hos morbror Baltzar. En dag visar han henne ett gammalt miniatyrhus som en känd snickare skapat. Miniatyrhuset skrämmer Alba. På nätterna hör hon röster som viskar att julen är den farligaste tiden på året, och någon tänder en eld i det lilla husets kakelugn.
Så hittar Alba ett brev från snickaren till miniatyrhuset. Han berättar om Samlaren som förr rövade bort barn från Stjärndalen. Snart förstår Alba att Samlaren är tillbaka och att ännu ett barn kommer att försvinna. Kristina Ohlsson är tillbaka med vintrig slukarläsning av det krypande, rysliga slaget.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2020-09-25

Julias pekbok av Lisa Moroni
En interaktiv titta och peka-bok med vardagsnära igenkänning och massor av detaljer att upptäcka i bilderna. Eva Erikssons och Lisa Moronis böcker om Julia är rolig och lekfull läsning för de yngsta och deras familjer.
Ålder: 0–3 år
Utgivningsdag: 2020-09-25

Hundmannen släpper loss av Dav Pilkey
Vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? Jo, Dav Pilkeys senaste superhjälte Hundmannen! I lättillgängligt serietidningsformat nosar Hundmannen upp skurkar och pinkar in stadens revir.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2020-09-25

Jul i Valleby. Oväntade julklappar av Martin Widmark
Vilka är skummisarna som dyker upp i stan, sommarklädda mitt i vintern? Varför beter sig Rune Andersson så konstigt? Och vad finns det för hemligheter på vinden till Vallebys gamla hotell? Med hjälp av koder, labyrinter och annat klur är läsaren med och löser mysteriet.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2020-10-01

Nattexpressen av Karin Erlandsson
Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro. Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. En magisk bok med 24 kapitel. Illustrationer av Peter Bergting.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2020-10-05

Skattkammarön av Robert Louis Stevenson och Cecilia Davidsson
Den unge Jim Hawkins hittar en äkta skattkarta och ger sig av till Karibien för att leta reda på skatten. Med på skeppet är också den enbente piraten Long John Silver, som längtar efter guldet. Robert Louis Stevensons klassiska äventyr, återberättad för dagens läsare av Cecilia Davidsson.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2020-10-05

Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne och Andreas Palmaer
Phileas Fogg slår vad med sina vänner om att han ska lyckas resa jorden runt på bara 80 dagar. Det blir upptakten till en vild jakt som tar honom från England via Egypten, Indien, Kina, Japan och USA, och hem igen. Jules Vernes klassiska äventyr, återberättad för dagens läsare av Andreas Palmaer.
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdag: 2020-10-05

Lilla boken om Stopp! Min kropp! av Åsa Karsin
En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej, för de allra yngsta barnen.
Böckerna är skrivna i samarbete med Rädda Barnen, som arbetat nära barn i framtagandet. För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns diskussionsfrågor och mer information i boken. Där finns också länkar till ett gediget lågstadiematerial som är användbart för skolans arbete.
Ålder: 0-6 år
Utgivningsdag: 2020-10-05

Star Stable. Spökberättelser från Jorvik av Helena Dahlgren
De fyra vännerna Anne, Linda, Alex och Lisa får en dag ett handskrivet brev skickat till sig. Någon vill att de rider till campingplatsen vid Gyllenåsarnas dal, men brevet har ingen avsändare. Och väl framme vid lägerelden så syns ingen människa till. Men de fyra vännerna tar tillfället att få umgås en stund, och tänder en brasa och myser in sig med sina hästar. Och för att verkligen komma i stämning så börjar de berätta spökhistorier för varandra. Berättelserna om Star Stable bygger på onlinespelet med samma namn. Star Stable har över 500 000 aktiva spelare per månad.
Ålder: 9–12 år
Utgivningsdag: 2020-10-15

Hugo. Kramsnö och nöttjuvar av Mia Nilsson
Hugo, världens snällaste krokodil, måste hjälpa till att fånga skurken som stjäl nötter ur Ekorrens vinterförråd. Men hur Hugo och vännerna än försöker med olika fällor så går tjuven fri varenda gång. Det här blir en riktigt klurig nöt att knäcka!
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2020-10-15

Nelly Rapps fälthandbok för monsteragenter av Martin Widmark
Det här är en handbok för alla nyfikna monsteragenter där ute. Den erbjuder fördjupade kunskaper om några av våra mest älskade och fruktade monster. Hur blir man egentligen en vampyr? Hur skyddar man sig mot ett troll? Och hur farlig är egentligen frankenstainaren? Illustratör är Christina Alvner. Nelly Rapp är även filmaktuell. Nelly Rapp – monsteragent heter filmen som har biopremiär i höst.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2020-10-19

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners