DEN SISTA DUELLEN bland nyheter från STUDIO S september 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Septembergodis väntar!

I september kan klassikerälskaren njuta fullt ut! Både den Oscarsbelönade “Anastasia” med Ingrid Bergman och den härliga musikalen “Doctor Dolittle” med Rex Harrison släpps för första gången någonsin i svensk dvd-utgåva! Dessutom kommer katastroffilmen “SOS Poseidon” i en påkostad dubbelutgåva på blu-ray i nyrestaurerad version.

Den som missade “Mr. Jones” och “Till min dotter” på bio har nu möjlighet att se dem på dvd eller vod. Därtill släpps även lite skräck i form av “We Summon the Darkness” och “St. Agatha” och sist, men inte minst den underhållande västernrullen “Den sista duellen”.

I nästa månad är Studio S äntligen på gång med nya bioreleaser. Först ut är John Carpenters “Flykten från New York” från 1981 som har nypremiär 13 oktober. Därefter kommer 23 oktober det franska dramat “De Gaulle” och 6 november “Leva på hoppet” med Stellan Skarsgård i huvudrollen.

Ha det fint i det begynnande höstmörkret!
Aktuellt på DVD, Blu-ray och VoD september 2020

Den sista duellen (DVD + VoD) UTE NU!
”EN SYNNERLIGEN VÄLKOMMEN WESTERN I GAMMAL GOD STIL”/ Los Angeles Times
”EN AV ÅRETS BÄSTA FILMER. HENRIKSEN OCH BERENGER ÄR LYSANDE”/ MyFavoriteWesterns
1908. Westernepoken är döende. Och så är även Taylon Flynn. Under sina sista levnadsdagar drabbas den en gång så fruktade revolvermannen av hemska samvetskval och ger sig av på en lång färd. Målet är att finna försoning med sin bortstötta dotter som nu tvingats till att arbeta på en bordell. Men Flynn måste också konfronteras med traktens legendariske sheriff – som har stora skäl att döda Taylon …
Lance Henriksen (Aliens, Terminator och tre Golden Globe-nomineringar för Millennium) gör sin karriärs starkaste prestation i denna ödesmättade western. I rollistan finner vi även tuffa herrar som Tom Berenger (Oscarnominerad för Plutonen), Steve Railsback (Golden Globe-nominerad för Stuntmannen) och Danny Trejo (Machete).

St. Agatha (VoD) UTE NU!
REGISSÖREN BAKOM STORSUCCÉERNA SAW II, III och IV SKRÄMMER IGEN!
Georgia under 1950-talet. Till ett ensligt beläget kloster anländer en ung, havande kvinna på flykt. Detta ska bli det perfekta gömstället… tror hon. Men snart förstår hon att hennes ankomst var väntad och att nunnorna har hemliga planer för henne och hennes baby. Detta är inga nunnor av det vanliga slaget – och planerna har knappast Guds välsignelse…
På vilket sätt dessa nunnor skiljer sig från andra får du uppleva i Darren Lynn Bousmans nya skräckchock ST. AGATHA. Tidigare har Bousman regisserat tre av 2010-talets största skräcksuccéer – Saw II (även manus), Saw III och Saw IV.

Till min dotter (DVD &VoD) UTE NU!
ÅRETS MEST HYLLADE OCH PRISBELÖNTA FILM!
VINNARE AV GOLDEN GLOBE, NOMINERAD TILL OSCAR
TILL MIN DOTTER är en dokumentär olik alla andra. När de flesta krigsskildringar är filmade under begränsad tid av ditresta män som är vana vid krigszoner, är denna film gjord av en ung kvinna som själv bor mitt i krigshärden och som spenderar fem år åt att låta sin kamera rulla. Platsen är Aleppo i Syrien, där Waad Al-Kateab försöker leva sitt liv så gott det går. Hon blir förälskad i en läkare, gifter sig, föder en dotter – alltmedan bomberna fortsätter att falla i oförminskad takt. Och ändå ger hon och hennes man aldrig upp kampen för att rädda så många människoliv som möjligt.
Detta är en betraktelse av krig genom ögonen på en helt vanlig människa, som du och jag, och har därför blivit en mycket mer känslosam och gripande krigsskildring än andra. Överväldigade kritiker jorden runt menar att detta kan vara den bästa krigsdokumentär som gjorts – någonsin!

Anastasia (DVD) 23/9
INGRID BERGMAN – OSCAR & GOLDEN GLOBE FÖR BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL
Paris 1928. Trots officiella uppgifter att tsar Nicolaj II och hans familj avrättades under ryska revolutionen 1918 florerar rykten om att den yngsta dottern, Anastasia, mirakulöst nog undkom bolsjevikerna. Av detta skäl har Bank of England behållit hennes miljonarv orört. Pengar som Sergei Bounine, ex- general i tsarens armé, nu planerar att lura till sig med hjälp av en fattig kvinna med minnesförlust som är slående lik Anastasia. Men under den tid som Bounine tränar kvinnan att uppföra sig som Anastasia börjar han vackla i sin tro om vem hon egentligen är…
ANASTASIA är löst baserad på den sanna historien om Anna Anderson (här kallad Anna Koreff) som påstods vara tsardottern Anastasia Romanov. För rollen erövrade Ingrid Bergman sin andra Oscar (av tre). Bounine spelas av Yul Brynner, som belönades med en Oscar för Kungen och jag samma år.

We Summon the Darkness (BD + DVD) 23/9
2:A PÅ BIOTOPPEN I USA!
Året är 1988. På väg in till en rockkonsert stöter Alexis och hennes sexiga heavy metal-kompisar ihop med tre grabbar och bjuder in dem till fest i sin pappas brackiga sommarhus. Platsen ligger ödsligt beläget och bara det kan ge kalla kårar, men ännu värre är att trakten nyligen drabbats av en rad sataniska ritualmord. Snart inser alla att detta kommer bli en HELVETES fest!
Skräcksuccén WE SUMMON THE DARKNESS kommer till Sverige efter att ha erövrat andraplatsen på biotoppen i USA. I rollerna ser vi bland annat Alexandra Daddario, som gjort succé i San Andreas och bioversionen av Baywatch, samt Jackass-stjärnan Johnny Knoxville, känd från filmer som Bad Grandpa och Skiptrace.

Doctor Dolittle (DVD) 23/9
En krokodil med tandvärk, en närsynt häst, en plattfotad räv och en knuffodrag (en tvåhövdad lama alltså, det vet väl alla)… Alla får de hjälp av den vänlige doktor Dolittle, som lärt sig 498 djurspråk av sin kloka papegoja (som pratar allt, utom goja!). Och givetvis är gojan med på expeditionen när Dolittle sjösätter sin stora dröm – att finna den gigantiska Rosa Snigeln. Ombord finns även schimpansen Chee-Chee, hunden Jip och några tvåbenta vänner. Skeppsbrott, galna infödingar och vilda giraffritter väntar dem – och oss – i den mest påkostade musikalkomedi som Hollywood någonsin presterat!
DOCTOR DOLITTLE är det perfekta receptet mot nedstämdhet. Ett riktigt lyckopiller! Titelrollen spelas av Rex Harrison, som två år innan erövrade en Oscar för My Fair Lady, och för regin svarar Richard Fleischer, som gjorde storsuccén En världsomsegling under havet.

Mr. Jones (DVD + VoD) 30/9
1933 är den unge reportern Gareth Jones på allas läppar efter att han fått en exklusiv intervju med Hitler. Nästa mål är att nästla sig in i Sovjet för att intervjua Stalin. Men färden för honom istället in på förbjuden mark i Ukraina. Under mardrömsliknande former inser han sanningen bakom Sovjets växande välfärd när han bevittnar hur Röda armén systematiskt länsar landet på dess grödor, med miljontals svältande människor till följd. Samtidigt är säkerhetspolisen Jones på spåren. Och de skyr inga medel för att hindra den fasansfulla sanningen att nå ut…
MR. JONES är en stark dramathriller om händelser som maktens män än i dag försöker tysta ned. För regin svarar Agnieszka Holland som gjorde Oscarnominerade In Darkness. Gareth Jones spelas av James Norton, stor brittisk stjärna tack vare rollerna i Grantchester och McMafia, och i rollistan finner vi även Vanessa Kirby (BAFTA-vinnare för The Crown) och Peter Sarsgaard.

SOS Poseidon 2-disc Special Ed. (BD) 30/9
NOMINERAD TILL 8 OSCAR
Mitt under festligheterna på nyårsafton drabbas världens största oceangående lyxkryssare, S/S Poseidon, ut för en 30 meter hög jättevåg. Skeppet kantrar och hamnar upp-och-ned. Endast ett fåtal människor överlever. Bara genom att ta sig högst upp i det omkullvälta fartyget kan de nå räddningen, men nya dödsfällor dyker ständigt upp och vattnet stiger snabbt…
Tvåfaldigt Oscarbelönade Gene Hackman leder den stjärnbeströdda ensemblen i SOS POSEIDON som var 1972 års största succé i USA med 55 miljoner biobesökare. Producent var Irwin Allen, ofta kallad ”Katastrofkungen”, som stod bakom flera andra giganter i sammanhanget som Skyskrapan brinner!
DISK 1:
* SOS POSEIDON i nyrestaurerad version
* Kommentarspår med filmens regissör Ronald Neame
* Kommentarspår med skådespelarna Stella Stevens, Carol Lynley och Pamela Sue Martin
* Originaltrailer och teaser
DISK 2:
* Hollywood Backstories: The Poseidon Adventure (25 min)
* The Cast Looks Back (5 min)
* Falling Up with Ernie (4 min)
* The Screenwriter: Stirling Silliphant (9 min)
* The Heroes of The Poseidon (10 min)
* The Morning After Story (9 min)
* R.M.S. Queen Mary (6 min)
* Conversations with Ronald Neame (18 min)
* Storyboard comparisons (14 min)
* Original 1972 featurette (10 min)
* Bildgalleri

Ur arkivet

Världens bästa filmer volym 3 (DVD-box)
Fem mästerverk samlade i en och samma box!
Akira Kurosawa
DE SJU SAMURAJERNA
Jean Renoir
DEN STORA ILLUSIONEN
Gillo Pontecorvo
SLAGET OM ALGER
Marcel Carné
PARADISETS BARN
Buster Keaton
THE GENERAL

© Studio S Entertainment

print

Våra samarbetspartners