LEGACIES (säsong 1) – repetitiv mash up av The Vampire Diaries och The Originals

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Michael Karasick, Geoffrey Wing Shotz, Angela Barnes Gomes, Michael A. Allowitz, Chris Grismer, Carol Banker
Skådespelare: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Quincy Fouse, Peyton Smith, Matthew Davis, Kaylee Bryant, Jenny Boyd, Chris Lee, Demetrius Bridges
Land: USA
Genre: Äventyr/drama/vampyr- och varulvsfantasy
Antal episoder: 16 stycken á 45 minuter
Inspelningsår: 2018-2019
Format: DVD
Distributör: Warner Bros.
Betyg: 2

De odöda går inte av för hackor! Eller pålar … Arvet efter två av de mest framgångsrika övernaturliga serierna lever vidare i den nya serien Legacies

Nästa generations övernaturliga varelser

Hjältarna och skurkarna från serierna The Vampire Diaries och The Originals lämnade ett tidlöst familjearv efter sig, som lever vidare i Legacies – med nya kärlekstrianglar och nya knepiga intriger.

Här står nästa generations övernaturliga varelser i fokus och de går alla på Professor X skola för specialbegåvade mutanter, f’låt Salvatore School for the Young and Gifted ska det ju vara! (Annars är det klara drag av baby-X-Men, Hogwarts och framförallt high school dramat Descendants över denna paranormala dramaserie …)

Frågan är om dessa unga häxor, vampyrer och varulvar ska bli hjältarna de så gärna vill vara, eller skurkarna de föddes till att bli?
Ja, det gick ju bra för Maleficents dotter Mal att hitta sin inre godhet i Disneyfilm-serien Descendants

Intrikat mash up av The Vampire Diaries och The Originals

Även här har man en kvinnlig protagonist: Hope Mikaelson, dotter till Klaus Mikaelson och Hayley Marshall, som härstammar från några av de mest kraftfulla vampyr-, varulvs- och häxblodslinjerna. Två år efter händelserna i The Originals går nu 17-åriga Hope på Salvatore School for the Young and Gifted. Skolan säger sig erbjuda en fristad där övernaturliga varelser kan lära sig att kontrollera sina förmågor och impulser.

Det här är en intrikat mash up av allt det bästa från The Vampire Diaries och The Originals …Och visst har man lite abstinensbesvär efter en ny bra fantasy-serie, och ett nytt beroende …

Såååå mycket amerikansk high school

True Blood it ain’t, men det här ju anpassat för att vara mer High School Musical fast med mer blod och mindre musikalnummer – och mer Y.A. romance. Nästan alla verkar vara involverad i något slags triangeldrama – Rafael och Landon blir båda två kära i Hope, tvillingarna blir båda kära i Rafael, en gullig vampyr är kär i en av tvillingarna och en lurig häxa är kär i den andra tvillingen … (ja, det blir gaypar i serien också …) Det här är såååå mycket amerikansk high school som det bara kan bli!

Blir lite repetativt och klyschigt

I varje avsnitt angrips skolan eller några elever och/eller lärare på utflykt av ett övernaturligt väsen – alltså, precis som i X-men, skolan ska vara en säker plats men elever skadas och dödas hela tiden – det är en drake, en jättespindel, en gargoyle och en dryad … och mer ska det bli.

Alla är på jakt efter den där kniven, som den nye killen Landon tycks ha väckt till liv, utan att ha några övernaturliga krafter alls (förutom att vara övernaturligt irriterande).

Det blir lite repetitivt och lite klyschigt, och det är inte en serie för bingewatching (eftersom alla avsnitten i stort sett upprepar samma sak hela tiden) och flera gånger irriterar man sig på allt smågnabbande (som vem som ska sitta i elevrådet och vem som ska göra vad under en fotbollsmatch) när det finns VERKLIGA och verkligt stora problem att ta itu med!

Som Jean Grey utan skuldkänslor och spärrar

Men på pluskontot finns Danielle Rose Russell (känd från filmerna Wonder, Pandemic, Aloha och givetvis TV-serien The Originals) som är bra i huvudrollen som Hope och hon har de starkaste krafterna i hela serien.

I en kick-ass scen är det Hope och tvillingarna (som fungerar som back up-batterier med extra kraft) som förintar ett monster medan killarna bara ser på … Hope är lite som Jean Grey i X-men utan skuldkänslor och utan spärrar. Witch, warewolf, vampire … and lovin’ it!

Skriven 2020-07-12

print

Våra samarbetspartners