LARZ KRISTERZ om livekrisen: “Pratar de (ministrarna) ens om problemet med varandra”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att få spela musik och tillsammans med ett band få stå på scenen och göra det man älskar från själen och samtidigt få människor att bli glada är bättre än alla psykologer på klotet. I början av mars gjorde dock mitt band Larz Kristerz sin sista spelning tillsammans innan vi, ofrivilligt, hamnade i en situation som vi knappt kan hantera. Det är min första lediga sommar sedan 1998 och man blir så klart rätt ställd inför detta faktum.

Folkparkerna och konsertlokalerna gråter

Det låter kanske helt underbart att få vara “ledig” en hel sommar, men oron för framtiden gnager ständigt i kroppen. Man nås av nyheter nästan dagligen om hur semesterfirare trängs i Gotlands gränder, på badstränderna och på flyg till Grekland. På GeKås i Ullared armbågar sig människor fram för att få köpa billiga fryspåsar, men folkparkerna och konsertlokalerna gråter och gapar fortfarande tomma. Arrangörer och band hade det redan tufft innan krisen.

Kulturen; det viktigaste för folkhälsan

Som studerande till musiklärare fick jag alltid känslan av att musik inte var ett viktigt ämne i skolan. Det var ingen peppande känsla för mitt framtida yrkesval. Kulturministern har fått hård kritik från kulturarbetare, men hon styr över ansvaret på inrikesministern, man kan ju undra om de ens pratar om problemet med varandra? Hur som helst så tycks de inte prioritera det kanske viktigaste för folkhälsan: Kulturen!

Samarbetar med Plura och Moraeus

Vi vill ut och spela!
Vi längtar verkligen ut på vägarna igen. Att få möta alla människor igen och att få spela musik tillsammans. Sommarens alla fantastiska spelningar som vi har sett fram emot ett helt år försvann som en vind. I maj släppte vi våran senaste skiva Lättere sagt än gjort där vi samarbetar med Plura Jonsson och Kalle Moraeus och som har fått flera succélåtar redan. Men när får vi framföra dessa låtar ute i folkparkerna?

Livesändningar, nyheter på webbshopen och bästa minnen

Jag funderar dagligen på vad man som musiker kan göra för att hålla huvudet ovanför vattenytan i den här situationen. Vi har gjort några livesändningar via facebook och youtube som blivit väldigt uppskattade, och vi har satsat på en ny webbshop där vi hela tiden försöker fylla på med nyheter. Vi har i samarbete med Landshypotek Bank genomfört ett projekt i form av en tävling där våran publik fick dela sina bästa Larz Kristerz-minnen och tävla om en privat spelning via nätet. Resultatet av detta projekt kommer inom kort att publiceras på våran facebook-,YouTube- och hemsida.

Någon form av krogshow i december

Kugghjulen snurrar här i Älvdalen och vi har flera rödglödgade järn i elden som vi snart kommer att presentera så följ oss gärna på våra sociala medier. Och lyssna på Spotify eller varför inte boka en privat hälsning från oss via Memmo.me, många bäckar små.

Höstens spelningar bokas av en efter en, men vi planerar dock att, oavsett hur allting ser ut om två,tre månader, genomföra någon form av krogshow i december. Hur den kommer att se ut får framtiden utvisa. Huvudsaken att vi får möta våran publik igen, även om den endast består av 50 personer.

Anders Tegnér, gitarrist i Larz Kristerz

Skriven 2020-08-13

Faktaruta Larz Kristerz::
Anders Tegnér – Gitarr/sång
Peter Larsson – Sång/gitarr
Trond Korsmoe – Bas
Mattias Bruhn – Klaviatur/Dragspel/sång
Robban Olsson – Trummor

Framgångar:
Vinst i dansbandskampen 2008
Årets band Grammis 2009
Årets band, årets album, årets låt Guldklaven 2009
Årets album Guldklaven 2010, 2011
Topp 3 Guldbaggen publikens pris 2018

Aktuella med:
Ny skiva 2020: Lättare Sagt Än Gjort
Samarbete med Landshypotek Bank som publiceras under augusti och september.

Sociala medier:
Hemsida
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Memmo

print

Våra samarbetspartners