BADLAND bland Studio S Entertainments augustinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Film, film och mera film!

Sommaren gick som vanligt snabbt, även om ingenting för övrigt har varit som vanligt. Vädret har ju inte varit så mycket att hurra för på de flesta håll i vårt land, så istället har det förstås konsumerats massor med film. Vi på Studio S har planerat inför hösten på olika sätt. I augusti har vi ingen biorelease, men det kommer senare i år. Dock är augusti månad fullspäckad med trevliga release på DVD, VOD och Blu-Ray.

Framför allt är augusti klassikernas månad. Vad sägs om Hasse Ekmans “Fram för lilla Märta” och “Flicka och hyacinter” – nu för första gången restaurerade och på Blu-Ray?! Bättre kan det inte bli! Dessutom kan ni avnjuta familjefilmssuccén “Barnen från Frostmofjället” och den tokroliga komedin “Kyssen på kryssen” på dvd.

För er som är ute efter spänning av olika slag släpps Polanskis megasuccé “En officer och spion”, “Hitlers sista dagar” med Oscarbelönade Alec Guinness och slasherskräckisen “Dödens rodeo”. Åh, vad det känns trevligt att vi har en härlig filmhöst framför oss!

Ta hand om er hälsar STUDIO S-teamet

Aktuellt på DVD, Blu-ray och VoD augusti 2020

Kyssen på kryssen (DVD) 19/8
Kyssen på kryssen är en uppvisning i svenskt leklynne à la Hasse Ekman och Arne Mattsson. Historien tilldrar sig under en filminspelning ombord på en kryssning och driver glatt med 1950-talets svenska filmbransch. Gunnar Björnstrand parodierar framgångsrikt Ingmar Bergman i sin roll som demonregissör och Annalisa Ericson är härligt rolig i sin dubbelroll. Filmen kastar ankare på exotiska platser som Casablanca, Tanger, Lissabon, Kanarieöarna och Madeira, där strapatser med förrymda främlingslegionärer, skumma pirater och tokroliga förväxlingar avlöser varandra. Skepp o’hoj!

Barnen från Frostmofjället (DVD) 19/8
Flera generationer svenskar har genom åren berörts av Barnen från Frostmofjället. När den kom 1945 sågs den av över en miljon biobesökare! Historien om de sju föräldralösa barnens äventyrliga vandring i sällskap med sin älskade get Gullspira griper tag lika mycket än i dag. Samtidigt som den skildrar barnens utsatthet och misären i 1800-talets Fattigsverige är den en tidlös berättelse om tro, hopp och kärlek.
Filmen bygger på Laura Fitinghoffs roman från 1907 (såld i 110 000 exemplar) och regisserades av barnfilmsgiganten Rolf Husberg, som även filmade flera Astrid Lindgren-böcker. Bakom det vackra fotot stod de Oscarbelönade legenderna Sven Nykvist och Olle Nordemar.

HASSE EKMANS BÄSTA: Fram för lilla Märta & Flicka och hyacinter (Blu-ray) 19/8

HASSES STÖRSTA PUBLIKSUCCÉ
En av Sveriges 20 största succéer. 1,4 miljoner biobesökare.
Fram för lilla Märta
Långt innan Tootsie skrattade alla åt Fram för lilla Märta, som med 1,4 miljoner biobesökare är en av de 20 största svenska filmsuccéerna i historien.
Upplev Stig Järrel i sin paradroll som den arbetslöse musikern Sture som klär ut sig till kvinna för att komma åt ett jobb som violinist i en damtrio. I sin nya skrud upptäcker han snart hur kvinnor hunsas i samhället, vilket är startskottet för ett rabalder som bär raka vägen in i riksdagens mansdominerade salonger. Kvinnokamp har aldrig varit roligare!

HASSE STÖRSTA KRITIKERSUCCÉ
Utsedd av kritikerna till en av alla tiders tio bästa svenska filmer.
Flicka och hyacinter
Flicka och hyacinter är inte bara betraktad som Hasse Ekmans främsta verk. I tidskriften FLMs uppmärksammade omröstning 2012 röstade Sveriges 50 toppkritiker fram filmen som en av historiens tio bästa svenska filmer.
När Dagmar Brink (Eva Henning) kommer hem efter en ödesdiger fest har hon bara minuter kvar att leva. Nästa dag hittas hon hängande från en snara med ett självmordsbrev bredvid sig. Författaren Anders Wikner (Ulf Palme) blir snabbt uppslukad av sin gåtfulla grannes öde. Vad eller vem fick henne att vilja ända sitt liv?
BONUS: MÖTE MED HASSE (63 min). Dokumentär från 1993 om och med Hasse Ekman, producerad av Göteborg International Film Festival i samarbete med SVT * ORIGINALAFFISCHERNA till båda filmerna i nytryck (48 x 30 cm).

Badland (DVD &VoD) 19/8
REGISSÖREN OCH STJÄRNAN FRÅN WESTERNSUCCÉN ”PRISJÄGAREN” SLÅR TILL IGEN!
Mer än ett decennium efter inbördeskrigets slut kämpar förenta staterna fortfarande med att återuppbygga landet, samtidigt som laglösheten breder ut sig i väst. Revolvermannen Breecher anlitas av landets första afroamerikanska senator för att spåra och likvidera de tre värsta av västerns brottslingar. Helt på egen hand. Men oväntad hjälp infinner sig från den vackra pionjärkvinnan Sarah, som är bra mycket tuffare än vad man först kan tro…
Regissören Justin Lee och nya stjärnskottet Kevin Makely återvänder nu med en ny western efter succén med ”Prisjägarna” (också från Studio S). I BADLAND flankeras Kevin av en lång rad andra fina namn som Mira Sorvino (Oscarbelönad för ”På tal om Afrodite”), Bruce Dern (Oscarnominerad för Nebraska” och ”Hemkomsten”, den senare från Studio S), ”Jeff Fahey (”Gräsklipparmannen”), Tony Todd (”Candyman”), Trace Adkins (”Traded” från Studio S) och Wes Studi (”Den siste mohikanen”).

En officer och spion (Blu-ray, DVD, VoD) 19/8
1894 skakas Frankrike av historiens största rättsskandal. Mot sitt nekande döms den judiske kaptenen Alfred Dreyfus för landsförräderi och deporteras till den ökända Djävulsön för att avtjäna sitt livstidsstraff. Men hemma i Frankrike börjar officeren Georges Picquart nysta i fallet. Han är den ende i armén som tror Dreyfus och genom oförtruten kamp kommer han en fruktansvärd komplott på spåren.
Om detta omstörtande fall, vida berömt som ”Dreyfusaffären”, har det skrivits spaltmil under 125 år. Nu har Oscarbelönade Roman Polanski gjort film om skandalen med likaledes Oscarbelönade Jean Dujardin (The Artist) i huvudrollen. Vid Venedigfestivalen belönades filmen med fyra priser, däribland Juryns Stora Pris, och vid Césargalan (Frankrikes Oscar) lade filmen beslag på tre av de finaste priserna.

Hitlers sista dagar (DVD & VoD) 26/8
Den 29 april 1945, i sin betongbunker tjugo meter under Berlins yta, gifter sig Adolf Hitler med Eva Braun. Martin Bormann är hans best man. Som present får alla bröllopsgäster ett fotografi i silverram föreställande Führern samt en ask med två cyanidkapslar.
HITLERS SISTA DAGAR är den unika filmen om Tredje Rikets sista dagar då Hitler, Eva Braun, Joseph Goebbels och några av de högsta naziofficerarna gömmer sig i en bunker under Berlins rikskansli. Samtidigt som de allierade rycker allt närmare övergår Hitlers depression i ren galenskap då han jämför sig själv med Jesus.
Filmen bygger på boken The Last Days of the Chancellery skriven av den tyske officeren Gerhard Boldt, som även anlitades som teknisk rådgivare under inspelningen. Boldt var själv en av de som befann sig i bunkern med Hitler och en av få som överlevde.

Dödens rodeo (VoD) 26/8
PRISBELÖNT SKRÄCKFILM MED SEAN PATRICK FLANERY OCH LINDSEY MORGAN
I hundra år har vandringssägner florerat om att folk som besökt Hackett Ranch mystiskt försvunnit för att aldrig mer återses. De mest vilda ryktena har handlat om svartklädda cowboys som använt piskor, lasson och brännjärn för att tortera sina offer. Här hamnar Ennis, Kit och Simon för att njuta av den årliga rodeoshowen, men när publiken gått hem, det mörknar och de råkar missa bussen så får de själva huvudrollerna i nattens extraföreställning. Likt boskap, som ska jagas, fångas in – och slaktas…
DÖDENS RODEO är en sällsynt blodig skräckfilm med Sean Patrick Flanery, känd från ”The Boondock Saints” och ”The Boondock Saints II: All Saints Day”, och Lindsey Morgan, som vi kunnat följa i sju säsonger av sci fi-succén ”The 100”.
På Atlanta Horror Film Festival belönades filmen med det förnämligaste priset – Bästa skräckfilm.

Ur arkivet

Kar De Mummas rackarungar (DVD)
Två år i varje klass & Sigge Nilsson och jag
Den legendariske revymakaren och kåsören Kar de Mumma satte under flera decennier sin prägel på det svenska nöjeslivet. Redan i 20-årsåldern fick han stor framgång med ungdomsböckerna Två år i varje klass och Sigge Nilsson och jag som med både humor och värme beskrev hans egen skoltid som vanartig elev i 1910-talets Stockholm. Böckerna blev film 1938 i regi av lustspelsmästaren Sigurd Wallén och publik i alla åldrar strömmade till.
Filmerna kretsar kring bröderna och busfröna Putte (Åke Johansson) och Sigge (Sven-Eric Gamble) som ständigt utsätter sina stackars lärare för fantasifulla rackartyg. Men innerst inne har de hjärtan av guld.
”Man kan tryggt sända alla ungdomar mellan fem och åttio år att ha hjärtans roligt åt denna film”
Aftonbladet, om Två år i varje klass
”Publiken vrålade av skratt åt alla rackartyg”
ND, om Sigge Nilsson och jag

© Studio S Entertainment

print

Våra samarbetspartners