BOB HUND möter bob katt i ny musikal

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Helsingborgsbandet bob hund ger sig återigen in i ett nytt och oförutsägbart äventyr. Hösten 2021 är det premiär för en nyskriven musikal på Helsingborgs stadsteater. Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i BOBHUNDMUSIKAL – en berättelse om vänskap och framgång – och om att vilja kontrollera det okontrollerbara.

– BOBHUNDMUSIKAL är en historia om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller på sig själv, säger Thomas Öberg, sångare i bob hund.

Handlingen är ett så kallat “tänk om-scenario” där bandet bob hund har lämnat jordelivet och förvandlats till spöken. Desperat försöker de hjälpa bandet bob katt – en grupp unga kvinnor som i sin tur försöker hålla sin vänskap vid liv – samtidigt som de vill lyckas med sina popbandsdrömmar. Givetvis kommer det att gå åt både himmel och helvete, allt ackompanjerat med karaktäristiska sång- och dansnummer. Både gamla skramliga örhängen och nyskrivna hjärtekrossare till låtar utlovas.

Musikalen har premiär på Storan i oktober 2021. För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs stadsteater.

– Vi är glada och stolta över att ha lyckats locka bob hund till ett samarbete med Helsingborgs stadsteater. Jag ser fram emot att regissera och koreografera en ensemble bestående av skådespelare och bob hund i en föreställning om vänskap, popmusik och vad som egentligen är viktigt i livet, säger Kajsa Giertz.

För manus till den nyskrivna musikalen står dramatiker Hanna Nygren, som är uppvuxen i Helsingborg. Hennes bearbetade version av teaterklassikern Macbeth gjorde succé på Lillan förra hösten.

Vad: BOBHUNDMUSIKAL
Var: Storan på Helsingborgs stadsteater
När: Premiär i oktober 2021

BILJETTERNA SLÄPPS PÅ HALLOWEEN, 31 OKTOBER 2020

I rollerna: John Essing, Christian Gabel, Mats Hellquist, Jonas Jonasson, Conny Nimmersjö, Thomas Öberg samt fem skådespelare
Av: Hanna Nygren
Musik och sångtexter: bob hund
Regi och koreografi: Kajsa Giertz
Scenografi, kostym och mask: Helle Damgård
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Ljusdesign: Mikael Sylvest

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners