FAMILJEFESTEN bland Studio S Entertainments juni/julinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Glad sommar!

Nu vänder det! Äntligen har Filmstaden börjat öppna upp sina biografer igen. Visserligen med hårda restriktioner, men ändå. Och andra biografkedjor och fristående biografer som kämpat på och hållit öppet under krisen börjar se ljuset i tunneln. Sakta men säkert börjar världen bli sig någorlunda lik igen. Vi ska inte ropa hej än, men det känns som att det går åt rätt håll.

Detta nyhetsbrev gäller juni och juli månad. Studio S har av förklarliga skäl inga kommande bioreleaser i sommar – det får vänta till hösten. Gällande releaser på dvd i sommar så har ni fyra nyheter att gotta er åt. Familjefesten och Corpus Christi gick tidigare på bio och släpps nu på dvd och i början av juli kommer krigsfilmerna Kuriren och Rebellerna från St.Petri.

Ha en fin sommar så hörs vi i höst!

STUDIO S-teamet

Aktuellt på DVD och VoD juni och juli 2020

Familjefesten (DVD + VoD) UTE NU!
”TRÄFFANDE, KOMISKT OCH RÖRANDE” SYDSVENSKAN
En vacker sommardag samlas den stora familjen för att fira Andréas 70-årsdag. Andréas båda söner är där. Den välartade Vincent, civilekonom med lika välartad hustru, liksom Romain, bohemisk fotograf med hälften så gammal flickvän, modell välsvarvad. På bordet i den prunkande trädgården dansar allehanda läckerheter fram och alla förväntar sig en gemytlig dag ackompanjerad av barnbarnens glada skratt. Den enda som saknas är Andréas dotter som plötsligt försvann för tre år sedan. Men så dyker hon oväntat upp. Och kaos följer i hennes spår…
Skådespelarlegenden Catherine Deneuve går i täten för en lysande ensemble i detta både rörande och roliga kaos som en familj ofta kan innebära. Sedan genombrottet i ”Paraplyerna i Cherbourg” 1964 har Deneuve belönats med hela 39 filmutmärkelser.

Kuriren (DVD + VoD) 1/7
”EN TÄT OCH FÄNGSLANDE SPIONTHRILLER” The Guardian
Blond med stålblå ögon och slående charm får Jan Nowak damerna att falla. Men vad bara några få vet är att han också är en framstående motståndsman. Som sändebud mellan Polens underjordiska rörelse och exilregeringens säte i London lyckas han uträtta flera livsfarliga uppdrag, vilket gör honom till ett självklart val för den viktigaste uppgiften av alla. Jagad av tyska spioner sänds han ut genom tyskockuperad mark med information så brännhet att den kan vara avgörande för krigets utgång – om den kommer fram…
Jan Nowak (1914-2005) anses som en av andra världskrigets största hjältar och står staty i Warszawa. Efter kriget blev han en populär och prisbelönt författare. Störst framgång hade han med boken om honom själv (utgiven 1978), på svenska betitlad Kurir från Warszawa.

Corpus Christi (DVD) 1/7
OSCARNOMINERAD FÖR BÄSTA
INTERNATIONELLA FILM 2020
Efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff för ett våldsbrott blir unge Daniel anvisad ett jobb på ett sågverk. Men istället letar han upp grannbyns kyrka för att be och lyckas lura i alla att han är den nye prästen. Daniel vet inte så mycket om bikt och predikningar, men med hjälp av Google och sin övertygande utstrålning lyckas han snabbt fånga in sin nya flock av lamm, trots sina minst sagt okonventionella ceremonier. Plötsligt har hans liv fått mening! Men hans mörka förflutna och hotet om att bli avslöjad gör att han samtidigt utkämpar en intensiv kamp mellan sitt andliga och världsliga inre.
CORPUS CHRISTI är inspirerad av en sann händelse och var en stor succé i Polen med 1,4 miljoner biobesökare. Tillsammans med Parasit och Smärta och ära ingick filmen i den ärevördiga kvintett som Oscarnominerades till Bästa Internationella Film 2020. Utöver detta har den belönats med hela 49 fina utmärkelser jorden runt!

Rebellerna från St. Petri (DVD) 8/7
”VÄLGJORD, SPÄNNANDE OCH GRIPANDE. EN STARKT FÄNGSLANDE BERÄTTELSE SOM KÄNNS” Aftonbladet
Sommaren 1942. Danmark är ockuperat av nazisterna och regeringen uppmanar allmänheten att samarbeta med Hitlers krigsmakt. Men en grupp modiga gymnasister vägrar att låta sig tämjas och bildar en motståndsgrupp. Deras första aktioner är mest att likna vid pojkstreck, men när den råbarkade arbetargrabben Otto väljs in i gruppen övergår leken i blodigt allvar. Vapenstölder, sabotage och sprängattentat avlöser varandra. Men tyskarna är dem på spåren…
REBELLERNA FRÅN S:T PETRI är inspirerad av Churchill-klubben, vilket var namnet på en grupp unga motståndsmän i Ålborg som utsatte nazisterna för attentat. När filmen spelades in var det den dyraste film som gjorts i Danmark. Nikolaj Lie Kaas fick sitt genombrott som den oborstade Otto och i en annan roll ser vi Philip Zandén.

Ur arkivet

Den store Gösta Ekman (DVD-box)
Störst, bäst och vackrast! När Gösta Ekman begravdes den 18 januari 1938 i Stockholm följdes likfärden av 100 000 människor som ville visa den store aktören sin uppskattning. En liknande massmanifestation har vårt land aldrig varit med om sedan dess.
Studio S är stolta att ha samla sex av Ekmans bästa filmer i en och samma box som samtidigt visar hans enorma bredd — stumfilmen ”Gyurkovicsarna”, de två internationella storfilmerna ”Faust” och ”Clownen”, den första svenska ljudfilmen ”För hennes skull” samt komedierna ”Kära släkten” och ”Kungen kommer”. I samlingen ingår även en stor mängd unikt bonusmaterial. Samtliga filmer släpps på dvd för första gången i Sverige.
BONUSMATERIAL
KORTFILMER: Trädgårdsmästaren * En afton hos Gustaf III * Gösta Ekman som Sigge Wulff
FRAGMENT UR FÖRLORADE FILMER: Familjens traditioner * En lyckoriddare * Kärlekens ögon
SCENER UR GÖSTA EKMANS OFULLBORDADE SISTA FILM. BILDGALLERIER och mycket mer!
Gyurkovicsarna (1920)
Gösta Ekman briljerar som impulsiv underlöjtnant i skruvad komedi efter roman av den ungerska författaren Ferenc Herczeg. Av John W Brunius med Gösta Ekman, Nils Asther och Pauline Brunius.
Clownen (1926)
Clownen Joe Higgins och cirkusprinsessan Daisy, dotter till cirkusdirektören för Bundings Cirkussällskap har växt upp tillsammans och verkar ämnade för varandra. Av A.W. Sandberg med Gösta Ekman, Maurice de Féraudy och Karina Bell.
Faust (1926)
Berättelsen om Faust tar upp den klassiska kampen mellan gott och ont, där Faust (Gösta Ekman) säljer sin själ till djävulen. Baserad på Goethes drama med samma namn. Av F.W. Murnau med Gösta Ekman, Emil Jannings och Camilla Horn.
För hennes skull (1930)
SF:s första ljudfilm kretsar kring ett ungt par i teatermiljö som lever över sina tillgångar – med pengatrassel och fnurror på tråden som resultat. Av Paul Merzbach med Gösta Ekman, Håkan Westergren och Inga Tidblad.
Kära släkten (1933)
Om en grosshandlare och hans tre döttrar, vilka vi får följa i Stockholms finans- och nattklubbsliv. Av Gustaf Molander med Gösta Ekman, Thor Modéen, Tutta Rolf och Sickan Carlsson.
Kungen kommer (1936)
Kung Karl XV har dansafton på Ulriksdals slott. Marie-Louise Löwencreutz lyckas trassla sig in trots att hon förvisats från hovet för att en släkting till henne en gång suttit sönder drottningens solfjäder. Av Ragnar Hyltén-Cavallius med Gösta Ekman, Birgit Tengroth och Tollie Zellman.

© Studio S Entertainment

print

Våra samarbetspartners