CHURCHILL bland Studio S:s vinternyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

BIO MED STUDIO S!

Studio S öppnar vintern med pompa och ståt. Den 8 december 2017 är det premiär för Churchill, med ingen mindre än Brian Cox i huvudrollen. Efter första världskrigets katastrofala incident vid Gallipolis stränder blev Churchill en plågad och bitter man som inte ville se en upprepning av död och elände. Men all politik och krig leder honom in i en depression utan dess like och den enda som är hans stöttepelare och konstant vid hans sida är hans fru Clementine, spelad av den fantastiska Miranda Richardson. Upplev några av Churchills och världshistoriens viktigaste dagar i denna spännande skildring av Chruchills liv och andra världskriget, på bio med Studio S!

PÅ DVD, BLURAY och VOD!

Med 4 nya boxar och galet mycket skräck är december månad en fröjd för alla filmälskare. Hellraiser och Scanners trilogier (på bluray) tillsammans med Rabid och The Brood är fyra fantastiska skräckklassiker som lämnar ingen oberörd. Världens Bästa Filmer 3, med bl.a. De Sju Samurajerna och Den Stora Illusionen är inte bara en fin samling utan även en snygg box att ha i hyllan tillsammans med de tidigare två Världens Bästa Filmer boxarna. Julen kommer även tidigare i år med Göstas Rariteter, Svenska 1960-tals Höjdare och Svenska Musiklegender som släpps i början av december. Scrolla ner för att se fler kommande releaser från Studio S.

God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi på Studio S!

Aktuellt på Bio December 2017

Churchill (Bio) 8/12
BRIAN COX ÄR LYSANDE SOM WINSTON CHURCHILL I HISTORIEN OM DAGEN D
I juni 1944 står de allierade redo att återta de naziockuperade delarna av Europa. Men en man står i deras väg – Winston Churchill.
Bakom denna ikoniska person och hans berömda tal står en man som blivit förlöjligad i politiken, erfarit militära misslyckanden och till råga på allt har talproblem. En impulsiv och härskande personlighet, men som också lider, rädd att upprepa misslyckandet i kriget 1915 då hundratusentals unga män blev nedskjutna på Gallipolis stränder.
Utmattad av åratal av krig och plågad av depression är Churchill bara en skugga av sitt forna jag. Endast Clementine, Churchills slipade men bittra fru, kan rädda honom från total fysisk och mental kollaps. Hon är hans ryggrad och enda sanna förtrogna… och kvinnan som inspirerar honom att våga.

Boxar i December 2017

Världens bästa filmer 3 (5 Disc Box) 27/11
Akira Kurosawa’s – DE SJU SAMURAJERNA
***** ”ETT MÄSTERVERK MAN ALDRIG GLÖMMER” Expressen
Jean Renoir’s – DEN STORA ILLUSIONEN
***** ”STORARTAD” Expressen
Gillo Pontecorvo’s – SLAGET OM ALGER
***** ”EN FRUKTANSVÄRD KRAFT” Expressen
Marcel Carné’s – PARADISETS BARN
***** ”LIKA EVIGT FULLKOMLIG SOM MONA LISA” Expressen
Buster Keaton’s – THE GENERAL
***** ”EN AV HISTORIENS BÄSTA KOMEDIER” Empire

Göstas rariteter (6-disc) 4/12
GÖSTA EKMANS MEST ÖNSKADE FILMER ÄNTLIGEN PÅ DVD!
Högt älskad och klassad som en nationalklenod har Gösta Ekman en självklar plats i våra hjärtan. Släktskapet med farfar Gösta Ekman d.ä. och pappa Hasse Ekman fick honom att konstatera att han ”var kändis redan som spermie”, men givetvis var det hans enorma charm och begåvning som gjorde att han snabbt blev inskriven bland de största namnen i svensk nöjeshistoria.
Studio S hedrar Göstas minne med att ge ut hans sex mest efterfrågade filmer – varav fem aldrig tidigare utgivna på dvd – som bekräftar vilken bredd Gösta hade som både tokrolig komiker och karaktärsskådespelare. Leve Gösta!
I boxen:
Yngsjömordet (1966)
En vandring i solen (1978)
En kärleks sommar (1979)
Mannen som blev miljonär (1980)
Kalabaliken i Bender (1983)
Dödspolare (1985)

Svenska musiklegender (6-disc) 4/12
Våra svenska storstjärnor Evert Taube, Zarah Leander, Alice Babs och Jussi Björling sjöng inte bara i folkparker och på skiva – de spelade in film också!
Nu kan du äntligen njuta av melodier som Fritiof och Carmensita, Calle Schewens val, Flickan i Havanna, Ingen är som du, Blickar är kvinnans invit och Land, du välsignade i denna välljudande box med sex medryckande spelfilmer. Fyra av dem aldrig tidigare utgivna på dvd.
Studio S är stolta över att få säga det i toner och inte i ord!
I Boxen:
Falska miljonären (1931)
Fram för framgång (1938)
I Roslagens famn (1945)
Sjösalavår (1949)
Musik ombord (1958)
Det svänger på slottet (1959)

Svenska 1960-talshöjdare (6-disc) 4/12
1960-talet är en av de mest intressanta perioderna i svensk filmhistoria. Det var då som Harry Schein drev igenom skapandet av Svenska Filminstitutet och vår första riktiga filmskola. Det var då Bo Widerberg skällde ut den svenska filmen i debattboken Visionen i svensk film och kallade hatobjektet Ingmar Bergman ”vår andes dalahäst i världen”. Och det var då som de nydanade svenska regissörerna lämnade filmstudion och likt franska vågens hjältar tog med sig kameran ut på stan för att berätta historier om riktiga människor.
Studio S är stolta att presentera sex filmer av tre 1960-talsregissörer som inte bara rörde om i den småputtrande grytan – de fick den att stormkoka!
I Boxen:
Kärlek 65 (1965)
Heja Roland! (1966)
Jakten (1965)
Badarna (1968)
Myten (1966)
Livet är stenkul (1967)

Bluray i December 2017

Scanners 1,2,3 (blu-ray) 4/12
SCANNERS var David Cronenbergs största succé under hans lågbudgetperiod i hemlandet Kanada, varefter mer påkostade filmer som The Dead Zone och Flugan skulle följa. Musiken skrevs av nykomlingen Howard Shore, som sedan dess hunnit samla på sig tre Oscarstatyetter (för Sagan om ringen-trilogin) och för make up-effekterna svarade Dick Smith (Oscar för Amadeus) och Chris Walas (Oscar för Flugan). Mest berömd är förstås huvudsprängningen, vilken klipptes bort av censuren i Sverige. Studio S är stolta att nu presentera SCANNERS och dess två uppföljare i oklippta och nyrestaurerade versioner.

Rabid (blu-ray) 4/12
DAVID CRONENBERGS KULTKLASSIKER SOM FICK SVENSKARNA ATT SVIMMA PÅ BIO
RABID är blodsugarfilmen som blev ökänd i Sverige för svimningsepidemin den orsakade landet runt. Ändå hade censuren redan kapat bort de grövsta scenerna. Filmen gav porrdrottningen Marilyn Chambers beröm för sin första roll i en påklädd (nåja) film. Den innebar även genombrottet för David Cronenberg, som efter orgier av filmblod sedermera hamnade i de fina salongerna, med ordförandeskapet i Cannesjuryn som klimax.
Studio S är stolta att släppa loss RABID på Blu-ray i Sverige, för allra första gången. Oklippt och nyrestaurerad.

Hellraiser I, II & III (blu-ray) 4/12
”Jag har sett skräckens framtid och hans namn är Clive Barker”, uttryckte sig Stephen King för trettio år sedan. Nu fyller Barkers banbrytande skräckfilm trettio år – och den är fortfarande lika unik, otäck och uppseendeväckande.
Smärta och njutning är två ytterligheter som i HELLRAISERs makabra värld smälter samman till en helhet när porten till helvetets allra mörkaste skrymsle öppnas. Barkers film gjorde stor sensation 1987 och har än så länge genererat hela nio uppföljare och otaliga analytiska avhandlingar. Filmen har många namnkunniga fans som King och Tarantino, men lika lyriska var inte den svenska filmcensuren som gjorde hela tretton klipp inför biopremiären.
Studio S är stolta att nu presentera HELLRAISER I, II & III i oklippta och nyrestaurerade versioner.

The Brood (blu-ray) 4/12
En psykotisk hemmafru undergår experimentell psykoterapi och börjar föda mordiska monsterungar i David Cronenbergs THE BROOD, som regissören brukar beskriva som hans egen skruvade version av Oscarvinnaren Kramer mot Kramer.
Samantha Eggar från The Exterminator spelar den galna hemmafrun och hennes ännu galnare doktor gestaltas av Oliver Reed, känd från de två Oscarvinnarna Oliver! och Gladiator. Musiken skrevs av nykomlingen Howard Shore, som sedan dess hunnit samla på sig tre Oscarstatyetter för Sagan om ringen-trilogin.
Av alla Cronenbergs filmer är detta den som råkade värst ut hos den svenska filmcensuren som gjorde hela tolv klipp.
Studio S är stolta att nu presentera THE BROOD i oklippt och nyrestaurerad version.

Dvd och VoD i December 2017

För min dotters skull (DVD) 20/11
CÉSARBELÖNADE DANIEL AUTEUIL
Året är 1982 när André nås av det fruktansvärda beskedet att hans dotter Kalinka plötsligt avlidit. Polisen avfärdar händelsen som en olycka, men André börjar mitt i sin djupa sorg att själv undersöka dödsfallet. Snabbt övertygas han om att Kalinkas styvfar, den tyske Dr Krombach, orsakat hennes död under en våldtäkt. Men ingen tror André, allra minst hans ex-fru.
Med alla emot sig inleder André kampen för att få Dr Krombach inför rätta. En kamp där han inte skyr några medel och som kommer pågå i hela 30 år…

Hickok (DVD) 4/12
Kansas 1871. Den legendariske revolvermannen James ”Wild Bill” Hickok lämnar inbördeskrigets blodbad och rider in i Abilene, en smältdegel av kriminella, prostituerade och annat patrask. Snart antar han utmaningen att sätta på sig sheriffstjärnan och röja upp i staden, men utmanas av ett gäng laglösa desperados och en mäktig saloonägare, vars förhållande med Hickoks tidigare älskarinna får blodet att koka över. Hickoks rykte som westerns snabbaste revolverhand kommer snart att sättas på hårda prov.

Revolt (DVD) 4/12
FRÅN DEN OSCARBELÖNADE PRODUCENTEN AV THE HURT LOCKER OCH FX/MAKE UP-TEAMET BAKOM MAD MAX: FURY ROAD
Hela världen står i brand efter att vår planet invaderats av interplanetariska dödsrobotar. På snabb tid har alla större städer och arméer utplånats.
I ett fängelse i Kenya vaknar en amerikansk soldat upp utan minne om vem han är eller hur han hamnat där. Tillsammans med en lika vacker som tuff läkare lyckas han fly. Deras färd mot en säkrare plats kantas av ständiga robotattacker, samtidigt som han börjar undra varför robotarna låter honom komma undan. Vem är han och vad är hans hemlighet?

Scanners/ The Brood (DVD) 4/12
Scanners
Det finns 7,5 miljard människor på vår jord. 237 av dem är Scanners. De har de mest förödande krafter som någonsin skådats – och de är på väg att vinna!
SCANNERS var David Cronenbergs största succé under hans lågbudgetperiod i hemlandet Kanada. För make up-effekterna svarade Dick Smith (Oscar för Amadeus) och Chris Walas (Oscar för Flugan). Mest berömd är förstås huvudsprängningen, vilken klipptes bort av censuren i Sverige. Studio S är stolta att nu presentera filmen i oklippt och nyrestaurerad version.
The Brood
En psykotisk hemmafru undergår experimentell psykoterapi och börjar föda mordiska monsterungar som går till attack mot alla hon hatar.
Samantha Eggar från The Exterminator spelar den galna hemmafrun i THE BROOD och hennes ännu galnare doktor gestaltas av Oliver Reed, känd från Oscarvinnaren Gladiator. Av alla Cronenbergs filmer är detta den som råkade värst ut hos den svenska filmcensuren som gjorde hela tolv klipp. Studio S är stolta att nu presentera filmen i oklippt och nyrestaurerad version.

Rabid (DVD) 4/12
DAVID CRONENBERGS KULTKLASSIKER SOM FICK SVENSKARNA ATT SVIMMA PÅ BIO
RABID är blodsugarfilmen som blev ökänd i Sverige för svimningsepidemin den orsakade landet runt. Ändå hade censuren redan kapat bort de grövsta scenerna. Filmen gav porrdrottningen Marilyn Chambers beröm för sin första roll i en påklädd (nåja) film. Den innebar även genombrottet för David Cronenberg, som efter orgier av filmblod sedermera hamnade i de fina salongerna, med ordförandeskapet i Cannesjuryn som klimax.
Studio S är stolta att släppa loss RABID på Blu-ray i Sverige, för allra första gången. Oklippt och nyrestaurerad.

Hellraiser I & II (DVD) 4/12
OKLIPPTA OCH DIGITALT RESTAURERADE
”Jag har sett skräckens framtid och hans namn är Clive Barker”, uttryckte sig Stephen King för trettio år sedan. Nu fyller Barkers banbrytande skräckfilm trettio år – och den är fortfarande lika unik, otäck och uppseendeväckande.
Smärta och njutning är två ytterligheter som i HELLRAISERs makabra värld smälter samman till en helhet när porten till helvetets allra mörkaste skrymsle öppnas. Barkers film gjorde stor sensation 1987 och har än så länge genererat hela nio uppföljare och otaliga analytiska avhandlingar. Filmen har många namnkunniga fans som King och Tarantino, men lika lyriska var inte den svenska filmcensuren som gjorde hela tretton klipp inför biopremiären.
Studio S är stolta att nu presentera HELLRAISER I & II i oklippta och nyrestaurerade versioner.

Death Weekend (DVD) 4/12
DEN ÖKÄNDA FILMEN SOM HAR CENSURREKORD I SVERIGE
Aldrig någonsin tidigare eller senare har en utländsk film ställt till med så stort svenskt censurrabalder som DEATH WEEKEND. Bråket varade ända från 1976 till 1990 och resulterade i att filmen, i olika nedklippta versioner, totalförbjöds hela sju gånger och var uppe på regeringsnivå i fem av fallen. ”Filmen kan verka förråande genom att avtrubba känslan för människors värde”, hävdade censuren, medan censurmotståndare som Jan Guillou och före detta folkpartiledaren Per Ahlmark menade att det var en både bra och viktig film. Slutligen släpptes filmen fri – amputerad med sju minuter!
Studio S är stolta att presentera filmen i sin fulla originallängd, för allra första gången på dvd.

Churchill (DVD) 8/12
”BRIAN COX GÖR EN PRESTATION I OSCARKLASS”
Los Angeles Times
I juni 1944 är de allierade redo att inleda den gigantiska invasionen av Normandie och pressa tillbaka nazisterna. Men en man står i deras väg – Winston Churchill. Bakom bilden av denna ikoniska hjälte döljer sig en kluven man som är vettskrämd över att upprepa fiaskot 1915 då hundratusen unga soldater miste livet på Gallipolis stränder.
Utmattad av åratal av krig är Churchill bara en skugga av sitt forna jag. Endast hans fru, den viljestarka Clementine, kan rädda honom från total fysisk och mental kollaps. Det som nu ska följa är några av de viktigaste dagarna i Churchills liv – och hela mänsklighetens…

© Studio S

print

Våra samarbetspartners