LOVA släpper nytt kapitel från sin dagbok – “Black Converse”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter de framgångsrika singlarna “Jealous Of My Friends” och ”Own Worst Enemy”, som var direkt hämtade från LOVAs dagbok, släpper hon idag den 5 juni nästa kapitel i form av singeln ”Black Converse”. LOVA kommer att släppa mer musik under året och i höst kommer hennes debutalbum.

”Black Converse” som är en melodidriven popballad som ger inblick i hennes djupaste tankar och erfarenheter från verkligheten – i detta fall om den tuffaste delen i en relation, när man bryter upp och tvingas att se den andra gå vidare.

LOVA själv berättar:

”’Black Converse’ handlar om ett uppbrott som jag gick igenom för ett par år sedan. På den tiden var mitt hjärta krossat och jag mådde som värst. Jag bestämde mig för att jag inte ville skriva om uppbrottet, främst för att jag inte ville att hela min sorgeprocess skulle handla om honom. Istället fokuserade jag bara på mig och mina känslor. Efter några år med att ha skrivit låtar, varit singel och fokuserat på min hälsa, så tyckte jag att det var rätt tid att skriva en låt om vad jag kände under uppbrottet. Den här låten handlar om fasen i ett uppbrott där ditt ex går vidare och hittar någon ny framför dina ögon. Men där du fortfarande är känslomässigt involverad och inte kan hitta ett sätt att släppa förhållandet. Allt du vill göra är att ringa personen och låtsas som att allt är som det brukade vara. Och insikten att du längre inte är den personen som får honom att må bra eller som han vill spendera all sin tid med, vilket var riktigt svårt för mig att komma till rätta med.”

”Black Converse” är skriven av LOVA tillsammans med Teo Runsiö, Frans Torell och Litens Nilsson.

Nyligen hyllades LOVA av Major Lazar på hans Instagram. LOVA har dessutom turnérat som förband åt Laleh, Lennon Stella och åt den amerikanska singer-songwritern Noah Kahan på hans Europa- och Australienturné.

2019 följde LOVA upp sin debut-EP ”Scripted Reality” med sin andra EP ”A Gentleman’s Guide” som gav henne en P3-guld nominering i kategorin Årets pop, samtidigt blev EP:n lovordad från tastemakers över hela världen som Billboard men även The Guardian, Refinery29, GQ, Earmilk etc.

LOVA debuterade under 2018 med singeln ”You Me and The Silence” som snabbt blev uppmärksammad världen över, vilket ledde till att LOVA blev signad till Polydor UK och Republic Records. Idag har singeln streamats över 10 miljoner gånger och när P3 summerade sin årslista för 2018 var ”You Me and The Silence” deras mest spelade låt av en svensk artist. Sedan dess har hon hunnit släppa två EP:s, ”Scripted Reality” och ”A Gentleman’s Guide”, blivit nominerad till två P3-Guld priser, vunnit ”Årets Stipendium” av Svenska Musikförläggarna, nominerad till ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards och utsetts till ”Artist to Watch 2019” av YouTube Music. Hennes musik har streamas över 50 miljoner gånger.

© Universal Music

print

Våra samarbetspartners