LYKANTROPI – rosade retrorockare släpper (video)försmak till kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Någonting är alltid summan av dess beståndsdelar. Rent matematiskt innebär det att exempelvis talet 10 är summan av 5 plus 5, eller av 3 plus 3 plus 4. Eller av ett myller mindre beståndsdelar. På ett mer sociologiskt plan kan exempelvis en människas liv vara summan av glädjeämnen, lärdomar, nyfikenhet och framgångar, men också av misslyckanden, sorger och bedrövelser.

Ifall samma sak kan sägas om musik – och det kan det givetvis – så består Lykantropi förmodligen av framförallt två beståndsdelar. Dels det konkreta, fysiska. Det helt obestridliga att stå i ett rum och skapa musik tillsammans. Det kan vem som helst göra. Och har gjort.

Andra hälften är svårare att definiera, och att bemästra. Det är förmodligen också den som gjort sextetten från Karlstad till ett av de mest lovande nytillskotten som äntrat Sveriges rockscen på många år.

Det mystiska och det oförklarliga. Det obskyra. Det finns något otvetydigt skandinaviskt i Lykantropi. Rockmusik som kommer från skogen och vildmarken, kalhygget och myren, med bottenkänning inom vår folktro, våra sägner och legender. Vi kan inte se eller ta på den, men definitivt känna, uppleva och föra vidare eftersom den virvlat fram till oss som har turen att få lyssna.

På många sätt gör Lykantropi musik i ett annorlunda kretslopp än vi blivit vana vid. Det framstår som om bandets nya singel Coming Your Way legat under knarriga golvplankor i ett övergivet skogstorp och antagit den där typiska, unkna, jordiga doften som något får när det börjat att brytas ner för att helt återgå till naturen. Och att man tillåter det att hända, för att det måste få vara så, oavsett vad som händer utanför.

Det är musik som vi behöver, mer än vi tror. Kanske inte minst nu, halvvägs in i ett 2020 som inte blev som vi förväntade oss.

Lykantropi om Coming Your Way:
“‘Coming Your Way is about the rise and fall of love. How destructive love can harden hearts and evoke the dark in people. It’s a song about revenge. It’s coming your way, we all get what we deserve in the end.” // Lykantropi

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners