LYKANTROPI – Vintage-rockbandet bjuder in till en drömsk sommarnatt med deras nya singel ‘Summernights’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lykantropi levererar melankolisk vintagerock inspirerad från det tidiga 70-talet.

“An extremely strong self-titled debut album” – Mats Rydström, Sweden Rock Magazine
“Wow! Lykantropi has a sweet early 70’s sound!” – Martin Carlsson, Sweden Rock Magazine
“In the spring of 2017, I was floored by the band’s self-titled debut album and their soulful and yet tasteful music, standing with one foot in the psychedelic rock of the 60’s and 70’s and the other in modern folk music. Even the follow up ‘Spirituosa’ is a rare gem that takes me by storm.” – Sofia Bergström, Aftonbladet
“Many have been good, but few if any do it as good as Lykantropi do. I’ve heard that they celebrate nature. Well, it tastes like a pine forest, it smells like a summer meadow and it has a touch of a blossoming San Francisco.” – Jesper Löfvenborg, NWT

Med sin nya singel bjuder Lykantropi in dig till en sen drömsk sommarnatt, där glödande längtan hänger i luften.

Summernights – Släpps den 24 April via Despotz Records
Lykantropi har bevisat sin gåva att bjuda in sina lyssnare in till deras egen mystiska och förtrollande natur, där vackra berättelser väcks till liv i en symbios av mörker, harmoniska stämmor och ett groovy sound inspirerat av det tidiga 70-talet. Den nya singeln ‘Summernights’ upprätthåller bandets välkända magiska vintage sound. Med förföriska harmoner mot groovy gitarrr-riff och förtrollande flöjtmelodier bjuder ‘Summernights’ in dig till en sen sommarnatt, en drömsk natt där glödande lust och längtan hänger i luften.

‘Summernights’ går hand i hand med musiken vi släppt tidigare och står på en stark grund av 60- och 70-tals rock, där intimitet och improvisation som är mer som en berättelse som blir levande genom musiken. Vi hittade inspirationen för ‘Summernights’ i den berusande känslan av ny kärlek som slår till rot/rotar sig för första gången. // Lykantropi

Lykantropi
Från de mörka skogarna i Värmland, Sverige, bjuder vintagerockbandet Lykantropi in deras lyssnare till deras melankoliska rock om berättelser från de djupaste skogarna där fullmånen står som högst. Förtrollande kvinnliga och manliga röster i symbios stärker den lykantropiska känslan och målar upp fängslande melodier som förkroppsligar bägge sidor av naturen; skönhet och kraft, ondska och godhet.

I dagens samhälle kan gamla folksägner tyckas tillhöra dåtidens svunna vanföreställningar. Med sina trollbindande riff och ljuva harmonier tar Lykantropi oss genom varulvsprocessen tillbaka till den tid då musiken fortfarande var i förvandling. Ljuv stämsång signerad The Mamas & The Papas varvas med elektriska gitarrer och flöjtslingor. En häxbrygd som kan jämföras med band såsom Jethro Tull, Coven och Blue Öyster Cult. I en värld som kan kännas långt borta från den filmiska amerikanska västkusten med dess lekfullhet och total hänförelse är Lykantropi en oas i öknen. Här möts skogens mystik stäppernas dammiga vyer och ockultismens purpurfärgade rök tar dig från öst till väst omsvärmad av det skandinaviska vemodet.

Mer om Lykantropi
Lykantropi bildades 2013 av sångaren och gitarristen Martin Östlund. 2017, bjöd bandet in sina lyssnare in i deras mystiska och vackra natur när de släppte sitt självbetitlade debutalbum (Lykantropi), innehållande deras första hitsingel ‘Black Old Stone’. Debutalbumet möttes av stor facination och har blivit kritikerrosat från jordens alla hörn. Albumet var inspelar live i studion och mastrats av Martin Konie Ehrencrona (The Oath, In Solitude, Dundertåget).

I maj 2019, släppte bandet sitt andra album ‘Spirituosa’ som höll samma anda som deras tidigare album och bandet lovordades över hela världen ännu en gång, bland annat från Sweden Rock Magazine och Aftonbladet för att nämna några. Albumet bär med sig de storslagna singlarna ‘Wild Flowers’ och ‘Vestigia’.

I början av 2020 släppte Despotz Records exklusiva deluxutgåvor av båda albumen (CD, Vinyl) med nytt exklusivt bonusmaterial, och lyfte därmed en av Sveriges bäst bevarade hemligheter ut till världen.

Medlemmar:
Martin Östlund – Vocals & Guitar
My Shaolin – Vocals
Ia Öberg – Flute & Vocals
Elias Håkansson – Guitar & Vocals
Tomas Eriksson – Bass
Ola Rui Nygard – Drums

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners