LYKANTROPI släpper Deluxe-utgåva av sitt självbetitlade debutalbum med exklusiva nya bonuslåten; ‘Summernights

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lykantropi levererar vacker melankolisk vintagerock med en stark känsla från det tidiga 70-talet.

“An extremely strong self-titled debut album” – Mats Rydström, Sweden Rock Magazine
“Wow! Lykantropi has a sweet early 70’s sound!” – Martin Carlsson, Sweden Rock Magazine
“Våren 2017 golvades jag av sextettens självbetitlade debutplatta och deras själfulla och sällsamt sobra musik, som har ena benet i psykedelisk 60- och 70-talsrock och det andra i modern folkmusik. Även uppföljaren ‘Spirituosa’ är en sällsynt pärla som tar mig med storm.” – Sofia Bergström, Aftonbladet
“Many have been good, but few if any do it as good as Lykantropi do. I’ve heard that they celebrate nature. Well, it tastes like a pine forest, it smells like a summer meadow and it has a touch of a blossoming San Francisco.” – Jesper Löfvenborg, NWT

Despotz Records storsatsar på vintagerock-bandet Lykantropi, med en internationell satsning och återutgåvor av bandets album i exklusiva fysiska utgåvor med bonusmaterial

Deluxe-utgåva m. nytt exklusivt bonusmaterial
180g svart vinyl, handnumrerad med textblad
Digisleeve CD m. nytt exklusivt bonusmaterial, inkl. booklet
Albumet släpps för första gången utanför Sverige

Släpps 31 januari via Despotz Records

Från de mörka skogarna i Värmland, Sverige, bjuder vintagerockbandet Lykantropi in deras lyssnare till deras melankoliska rock om berättelser från de djupaste skogarna där fullmånen står som högst. Förtrollande kvinnliga och manliga röster i symbios stärker den lykantropiska känslan och målar upp fängslande melodier som förkroppsligar bägge sidor av naturen; skönhet och kraft, ondska och godhet.

I dagens samhälle kan gamla folksägner tyckas tillhöra dåtidens svunna vanföreställningar. Med sina trollbindande riff och ljuva harmonier tar Lykantropi oss genom varulvsprocessen tillbaka till den tid då musiken fortfarande var i förvandling. Ljuv stämsång signerad The Mamas & The Papas varvas med elektriska gitarrer och flöjtslingor. En häxbrygd som kan jämföras med band såsom Jethro Tull, Coven och Blue Öyster Cult. I en värld som kan kännas långt borta från den filmiska amerikanska västkusten med dess lekfullhet och total hänförelse är Lykantropi en oas i öknen. Här möts skogens mystik stäppernas dammiga vyer och ockultismens purpurfärgade rök tar dig från öst till väst omsvärmad av det skandinaviska vemodet.

Album
Den 31 januari 2020, ger Lykantropi ut sitt hyllade debutalbum som ny exklusiv deluxe-utgåva med nyskrivet bonusmaterial (‘Summernights’) som aldrig tidigare släppts, fysiskt eller digitalt. Det var under 2017 som Lykantropi släppte sitt självbetitlade debut och välkomnade världen in till deras mystiska och hänförande natur med vackra berättelser som väcks till liv av en symbios av mörker, harmoniska stämmor och groovy 70-tals sound. Albumet har sedan release blivit kritikerrosat världen över.

Lykantropi berättar om albumet:
“Albumet ‘Lykantropi’ bär på ett mörker och det är där vi känner oss levande. Vi skärper våra sinnen, lämnar de sociala konstruktionerna bakom oss och låter kreativiteten omfamna oss så att vi glömmer tid och rum. Som med all vår musik så förmedlas den med en stark grund av 60-70talet, med en intimitet och improvisation som är mer som levande berättelser i musikalisk uppbyggnad. ‘Lykantropi’ är en hyllning till naturen och kärleken, samt en fascination till natten och dess mystik, en passion som aldrig vissnar för oss.” // Lykantropi

Nytt bonusmaterial, ‘Summernights’
Likt albumets originallåtar så följer det nya tillskottet ‘Summernights’ albumets välkända vintage-sound. Med lockade stämsång mot svängiga riff och förtrollande flöjtspel vävs ‘Summernights’ in och bjuder till sensommardans, en drömsk natt, där glödande längtan hänger i luften.

“Summernights går hand i hand med de tidigare låtarna på albumet och handlar om den berusande känslan av när en nyfunnen kärlek slår rot. Låten föddes egentligen redan när vi spelade in albumet, men då kom den inte med av någon anledning. Så när Despotz Records gav oss möjligheten att återsläppa albumet så kändes det självklart att spela in ‘Summernights’ och äntligen låta den få bli en del av albumet.” // Lykantropi

Mer om Lykantropi
Lykantropi bildades 2013 av sångaren och gitarristen Martin Östlund. 2017, bjöd bandet in sina lyssnare in i deras mystiska och vackra natur när de släppte sitt självbetitlade debutalbum (Lykantropi), innehållande deras första hitsingel ‘Black Old Stone’. Debutalbumet möttes av stor glädje och har blivit kritikerrosat från jordens alla hörn. Albumet var inspelar live i studion och mastrats av Martin Konie Ehrencrona (The Oath, In Solitude, Dundertåget).

I maj 2019, släppte bandet sitt andra album ‘Spirituosa’ som höll samma anda som deras tidigare album och bandet lovordades över hela världen ännu en gång, bland annat från Sweden Rock Magazine och Aftonbladet för att nämna några. Albumet bär med sig de storslagna singlarna ‘Wild Flowers’ och ‘Vestigia’. Den 27 mars, kommer även ‘Spirituosa’ att återutges som en deluxe utgåva.

Medlemmar:
Martin Östlund – Vocals & Guitar
My Shaolin – Vocals
Ia Öberg – Flute & Vocals
Elias Håkansson – Guitar & Vocals
Tomas Eriksson – Bass
Ola Rui Nygard – Drums

© Despotz Records

print

Våra samarbetspartners