LAURA WOOD, Poppy Pym och Faraos förbannelse (Modernista)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Poppy Pym and the Pharao’s Curse
Översättning: Lena Karlin
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: inbunden 2016-07-16/pocket 2019-03-13

Poppy Pym och Faraos förbannelse har i sitt hemland Storbritannien redan vunnit pris som årets bästa barnbok – och hyllats som den nya Harry Potter.

Tre fantasier för unga

Men Poppy Pym är mycket roligare och spralligare än Harry Potter. Hon kanske må vara föräldralös, men hon har inga odrägliga släktingar, tycker aldrig synd om sig själv och behöver inga glasögon. Poppy Pym och Faraos förbannelse är inte heller fantasy även om boken innehåller tre väldigt populära fantasier hos unga läsare. Den ena är att växa upp på cirkus, den andra är att få gå på internatskola, den tredje är att likt Sherlock Holmes lyckas lösa kniviga mysterier (som alla vuxna professionella går bet på).

Skola drabbad av Faraos förbannelse

Även i Sherlock Holmes böcker stöter man på en massa övernaturliga saker: spöken, hemsökta hus, förbannelser, Baskervilles hund och så vidare. Men allt visar sig ha sin naturliga förklaring bara man håller huvudet kallt och är tillräckligt skarpsinnig.

När Poppy Pym lämnat sin trygga tillvaro på cirkusen hamnar hon på en internatskola som drabbas av Faraos förbannelse. Poppy inser att allt kan ha en helt naturlig förklaring och sätter igång med att lösa mysteriet. Både hennes nya vänner på internatskolan och hennes gamla vänner på cirkusen bidrar med sin expertis för att hjälpa till att lösa mysteriet – och rädda internatskolan.

Lagom knivig deckargåta

Poppy Pym och Faraos förbannelse är oemotståndlig sträckläsning med en stor dos humor, massor av spänning och mycket brittisk charm. Dessutom en lagom knivig deckargåta för unga läsare att lösa tillsammans med Poppy Pym!

Skriven 2020-05-24

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners