MALEFICENT 2: ONDSKANS HÄRSKARINNA (Maleficent: Mistress of Evil)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Sagostundsaktion, USA 2019
Regi: Joachim Rønning
I rollerna: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson, Michelle Pfeiffer, Sam Riley
DVD/Blu-Ray/VOD
(Walt Disney Home Entertainment)

BETYG: TRE

Törnrosa (Aurora) har vaknat och fått sin prins. Sagan slutade ju med att de levde lyckligt i alla sina dagar men det stämde inte riktigt för en hel del ting kom emellan. Men om det stod det inget om när Bröderna Grimm skrev ner den för några hundra år sedan.

Vad som hände var ju att Aurora och Prins Phillip flyttade hem till Phillips slott där de fick bo med hans föräldrar den förtjusande drottning Ingrith och kung John. Ingrith kanske inte är den mest förtjusande svärmodern en prinsessa kan önska sig utan hon visar sig snart var en maktgalen galning.

Däremot är det ju inte allt för välställt med Auroras hemska gudmor Maleficent – hon har ju mer eller mindre blivit förvisad till den utrotningshotade världen som består av feer och andra övernaturliga varelser. Inte heller råder det någon direkt sämja mellan feerna och människorna.

När situation blir alltmer ansträngd för Aurora är det dock Maleficent som ställer upp på hennes sida och ser till att saker och ting reds ut.

Ja, det är en väldigt färgstark anrättning som tittaren får sig serverad, massor av CGI och fantasifulla figurer, härliga landskap och ett hederligt gammalt matinéäventyr men de glömde ha en bättre story. Betyget känns lite generöst men filmen underhöll en i nästan 2 timmar.

Extramaterialet är helt ok. Det bjuds på lite bakgrunds historier bland annat om Auroras bröllop och även lite grann om alla effekterna.

Skriven 2020-03-15

print

Våra samarbetspartners