MALEFICENT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Sagoklassiker. USA, 2014
Regi: Robert Stromberg
I rollerna: Angelina Jolie, Sharito Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton
(Disney)

BETYG: FYRA

Maleficent – vem är det? undrade man när man läste titeln första gången. Namnet kändes lite bekant. Och självklart vid en närmare granskning var det ju självklart – den elaka fen i Törnrosa. Och nu är det således dags att berätta hennes sida av historien. Så nu får vi reda på den sanna historien om vad som verkligen hände Aurora (eller…).

Filmen börjar med att vi träffar den lilla Maleficent i hennes rike där så småningom Stefan. en föräldralös pojke som sedemera blir Auroras pappa, virrat sig in. Riket består av stora rikedomar som grannlandet där Stefan kommer i från gärna vill åt.

Åren går och krig och osämja mellan rikena råder. Maleficent och Stefan växer upp och i från varandra. Mörkret ligger tungt över de båda länderna. Så en dag föds Aurora och alla vill ge henne en dopgåva så även Maleficent till Stefans, som nu blivit kung, stora förtret. Gåvan består i en förbannelse – ja alla känner ju till den.

Så långt inte mycket nytt men det är nu vi verkligen får känna den snälla fen Maleficent.

Bonus materialet är ganska sparsamt men ett av avsnitten avslöjar hur Anglina Jolies dotter hamnade framför kameran.

Skriven 2014-10-25

print

Våra samarbetspartners