PRINSESSAN CHRISTINA FRU MAGNUSSON bland faktanyheter i april från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vi vill passa på att påminna om våra nya fackböcker som utkommer under april månad. Kanske kan vi nu hitta tiden till mer bakning och matlagning? Vinnaren av Sveriges mästerkock Sofia Henriksson, påminner oss om hur vi överallt i världen samlas kring samma sak: maten. I Paul Svenssons grönsaksbibel får du lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem. När de varma dagarna ligger runt hörnet, bjuder Camilla Hamid på hur vi gör härligt krämig glass med mycket smak, utan glassmaskin! Siri Barje ger en inspirerande introduktion till det veganska köket med rätter som lagas med enbart fem ingredienser.

Eller varför inte inspireras av att spendera mindre tid inomhus och mer tid ute i naturen? Mats och Åsa Ottosson berättar om hur naturens hälsosamma effekter på såväl kropp som själ.

Ta hand om er

Always Hungry av Sofia Henriksson
Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga med vänner. Upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök.
Sofia Henriksson är vinnare av Sveriges mästerkock 2020. Hennes rötter sträcker sig från Tornedalens skogar och hela vägen ner till de skånska slätterna. Hon har bott i Singapore och i Spanien, och varit på resande fot i månader och år.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-01

Hon kallades Daisy – Att finna en farmor av Prinsessan Christina Fru Magnusson
Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal för exakt 100 år sedan, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne?
Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gått igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att få veta mer. I “Hon kallades Daisy” ger hon liv och färg åt en öppen och mångsidigt begåvad engelsk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins i Kairo 1905, kallades solstrålen på Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige.
Boken är skriven i samarbete med Carl Otto Werkelid, som sedan 1970-talet varit verksam som journalist och kulturskribent och i många år arbetat på Svenska Dagbladet, bland annat som kulturchef. Prinsessan Christina Fru Magnuson är syster till kung Carl XVI Gustaf. Tillsammans med Carl Otto Werkelid har hon även skrivit boken Dagar på Drottningholm (2016).
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-20

Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje
Precis som all annan mat så tycker Siri Barje att vegansk mat ska vara lättlagad, god och tillåtande. I sin nya bok Vegan på 5 ingredienser visar hon hur man med endast fem ingredienser kan laga god vegansk mat, såväl från grunden som med hjälp av halvfabrikat som sojakorv och vegofärs.
Till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta samt veganska versioner av klassiker som bouillabaisse och chokladmousse. I boken finns recept på frukost, smårätter, huvudrätter och efterrätter, för alla som är nyfikna på att äta god vegansk mat.
Siri Barje är utbildad kock och medverkar frekvent i media, bl a som kock i TV4 Nyhetsmorgon och med en blogg på Köket.se. På sitt populära Instagramkonto @siribarje delar hon med sig av smaksäkra och enkla maträtter med mycket grönt.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-21

Grönsaker A-Ö av Paul Svensson
Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 400 recept fördelade på 35 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem. Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer!
Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum. Paul arbetar också passionerat för att öka respekten för allt som produceras och för alla delar av råvaran, med förhoppningen att vi på sikt ska kunna eliminera matsvinnet helt. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT) och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4), förutom att han skrivit flera kokböcker.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-21

Närmare naturen av Åsa och Mats Ottosson
Efter snart 40 år av forskning i ämnet har naturens förmåga att göra oss friskare, gladare, lugnare och smartare blivit erkänd på allvar. Närmare naturen är en bok som, utifrån denna forskning, beskriver och förklarar varför vi mår bra av att vistas i naturen. Författarna berättar även om hur närhet till naturen kan bygga trygghet och existentiellt fotfäste. Bekymmer, livsstress och hoptrasslade tankar känns mindre tunga när vi vistas ute i naturen och känner oss som en del av nånting större. Närmare naturen förklarar vad det är som händer med oss i naturen, varför det händer, och var det händer. Boken innehåller även vackra naturfotografier av Roine Magnusson.
Åsa och Mats Ottosson är båda journalister med ett stort intresse för hälsa och natur. De har tillsammans gett ut flera böcker, bl a den Augustprisnominerade Nära fåglar.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-28

Godare glass av Camilla Hamid
I Godare glass bjuder Camilla Hamid på enkel och god glass utan glassmaskin. Bara att blanda ihop och låta frysen sköta resten – det har aldrig varit lättare att få till en härligt krämig glass med mycket smak! Camilla är känd för att på ett fantasifullt sätt kombinera och förädla recept och recepten i denna bok är inget undantag. Vad sägs till exempel om hallongrottsglass, kanelbulleglass, citronmaräng-pinnglass eller glassrulltårta? Här finns dessutom flera recept på lite hälsosammare glass som nicecream av sötpotatis och kokos, och utöver glassrecept finns flera recept på tillbehör så som ätbara chocolate chip cookie-skålar och glasstrutar. Många av bokens 62 recept kan göras veganska eller glutenfria.
Godare glass är Camilla Hamids andra bok. Hennes första bok Baka utan ugn släpptes våren 2019 och fick många läsare att förstå hur enkelt det kan vara att baka. Förutom böckerna bloggar Camilla under namnet My Kitchen Stories och driver det populära Instagramkontot @camillahamid.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-04-28

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners