ADAM RUTHERFORD – En kort historia om alla som någon gång har levt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I Storbritannien är vetenskapsjournalisten Adam Rutherfords röst ett välbekant inslag i vardagen. Han är sedan länge programledare för BBC Radio 4:s vetenskapsprogram Inside Science och har gjort flera radiodokumentärer. Han gör prisbelönta tv-serier för BBC och driver ett mycket uppskattat twitterkonto.

Om En kort historia om alla som någon gång har levt skrev The Guardian i sin recension att det är “populärvetenskap när det är som bäst” och The Wall Street Journal kallade den för “Ett familjeporträtt för hela mänskligheten”. Nu utkommer den på svenska 10 april.

Om boken:
I våra gener har vi mänsklighetens kollektiva historia – allt från födelse, sjukdom och sexualitet till hungersnöd, krig och död. Sedan forskarna löste det mänskliga genomet 2001 har det varit föremål för alla typer av påståenden, föreställningar och myter. DNA bestämmer mycket mindre om oss som individer än vi trott, men mycket mer om oss som art. I denna fängslande resa genom det expanderande genetiska landskapet avslöjas vad våra gener berättar om historien och vad historien berättar om våra gener. Vilka är våra förfäder? Var kom de ifrån? Genetiker har plötsligt blivit historiker, och innehållet i vår DNA har omkullkastat allt det vi trodde vi visste.

Den hyllade journalisten Adam Rutherford förklarar hur den nya genforskningen helt skriver om den mänskliga historien – från 100 000 år sedan till nutid.

Utkommer 10 april
Översättning av Cecilia Berglund Barklem

© Bazar Förlag

print

Våra samarbetspartners