ANNA PORTNER bland sommarens nyheter från Bonnier Bookery

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I år bjuder vi på en sommarlista som vimlar av kvinnor och som till stora delar utspelar sig i London. Möt de fyra kvinnorna Boel, Bianca, Meja och Lykke i den drastiskt humoristiska romanen Kvinnor som vi av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg, som för första gången skriver tillsammans för vuxna. I Sommar med Sonja och Susanne fortsätter Åsa Hellbergs förhistorien till succéserien om Sonja och hennes väninnor, och systrarna Camilla och Stella Niva går från fartfylld klarhet till äventyrlig romantik i London Baby av Anna Portner.

Kvinnor som vi av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
Uppläsare: Maria Lundqvist, Anna Takanen, Malin Persson, Moa Gammel
Utgivningsdag: 7 juli
Ca 8 timmars lyssning
”Kvinnor som vi” är en fantastiskt härlig, skamlös, intensiv och kärleksfull berättelse om fyra kvinnor – två systrar och deras två vuxna döttrar, alla på olika platser i livet och extremt olika varandra. Vi möter dem under en tioårsperiod och de kommer till tals i olika skeden i livet där sex av olika anledningar spelar stor roll, och inte sällan bristen på sex; ickesex i ett äktenskap som nästan överlevt sig själv, otrohets-sex, sex som missbruk, sex när man när som helst blir avbruten av spädbarnet som vill amma och där pappan brottas med madonnaproblem. Susso och Eriksson Sandberg skriver slagkraftigt och skamlöst om kvinnoliv, med hög identifikation, underbar humor, lust och jävlar anamma.

London baby av Anna Portner
Uppläsare: Emma Peters
Utgivningsdag: 27 juli
Ca 6 timmars lyssning
Feelgoodserien om systrarna Niva bjuder på romantik, halsbrytande handling och en hel del svärta. London Baby är tredje delen om Camilla och Stella, som befinner sig mitt i den vändpunkt i livet som åren i 30-års åldern ofta är. Yrkeslivet har tagit fart, relationer börjar bli på allvar.
Carl är föräldraledig med dottern Alva och Camillas chefsjobb på den egna byrån, The Creative Family, borde gå som en dans. Men det är hårda tider i reklambranschen och stressen över den stora Londonkunden kostar på. Allt vilar på Camillas axlar och samtidigt är Carl överdrivet engagerad i att messa med Josephine från föräldragruppen. Hotellbaren i London blir en oas i tillvaron, och på gott och ont visar sig affärsresorna bjuda på mer än bara affärer.

Sommar med Sonja och Susanne av Åsa Hellberg
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgivningsdag: 4 augusti
Ca 4 timmars lyssning
Kortromanen ”Sommar med Sonja och Susanne” utspelar sig några år innan livet vändes upp och ner för Sonjas tre väninnor – Rebecka, Maggan och Susanne – i och med Sonjas död. Äntligen får vi veta mer om hur Sonja planerade sitt testamente. Nu har turen kommit till Susanne.
I förhistorien till succéromanerna åker väninnorna till ett somrigt London. Michael ska gifta sig och Sonja har god lust att redan nu presentera honom för Susanne, som hon vet är hans perfekta partner.
I den här tredje och avslutande delen slutför Sonja planeringen av testamentet och tar farväl av personer som betyder mycket för henne.
Åsa Hellberg skriver som alltid med mycket humor, massor av värme och en seriös underton om kärlek och framför allt om sann vänskap.

© Bonnier Bookery

print

Våra samarbetspartners