ULF LUNDELL bland pocketnyheter från Älska Pocket i oktober

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu travar sig bokhögarna ju längre in på hösten vi kommer – det finns så mycket vi vill läsa! Pockettraven för oktober är hög och härlig. Vilken blir din favorit?

Pocket
Lucy Dillon – Och så levde de lyckliga
Åsa Hellberg – Samlingsvolym om Sonja och hennes vänner. Sonja och Rebecka ; Sonja och Maggan firar jul ; Sommar med Sonja och Susanne
Nora Roberts – Förövarna
Julia Quinn – Familjen Bridgerton: En oundviklig längtan
Anna Takanen – Sörjen som blev
Christina Wahldén – Nämn inte de döda
David Ärlemalm – Lite död runt ögonen
Ulf Lundell – Vardagar 2
Michel Houellebecq – Serotonin
John Grisham – Rooster Bar
Beate Grimsrud – Jag föreslår att vi vaknar

Storpocket
Camilla Läckberg – Vingar av silver
Mons Kallentoft – Hör mig viska
Anders de la Motte – Våroffer
Denise Rudberg – en andra allians

David Ärlemalms debutroman “Lite död runt ögonen” passar utmärkt att läsa och diskutera i bokcirkel.
“Lite död runt ögonen” är en gripande bladvändare från Stockholms skuggsida, en kärlekshistoria mellan två föräldrar, en levande och en död, och deras barn. När Sofia dör av en överdos lämnar Arto livet som missbrukare för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Då han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt.

Christina Wahldéns deckare ”Nämn inte de döda”, första delen i en planerad serie, tar dig långt bortom det förväntade, till en tropisk värld som känns både främmande och välbekant.
Greta lämnar Sverige för att bearbeta ett trauma och kommer till Darwin i norra Australien. Men det lugn hon söker uteblir när hon hittar en död kvinna på stranden. Kroppen är svårt sargad och går knappt att identifiera, men snart står det klart att kvinnan tillhörde ursprungsbefolkningen. Utredningen leds av den bufflige polisen Bluey och hans kollega Jess. Tillsammans följer de ledtrådar och spår i ett samhälle där man förhåller sig fritt till lagen och där människor behandlas långt ifrån lika.

Hur många har börjat längta efter julens mysläsning? Ni kan tjuvstarta redan nu! För första gången i fysisk form finns nu Åsa Hellbergs tre Sonja-prequels. Här får vi veta hur allt blev som det blev, innan vår kära hjältinna Sonja gick och dog.

Och dessutom – en älskad Lucy Dillon i ny julkostym! “Och så levde de lyckliga” bjuder på hjärtevärmande eskapism för långa mörka vinterkvällar.

Julia Quinns Familjen Bridgerton-serie har blivit en riktig läsarfavorit och nu finns fjärde delen – “En oundviklig längtan” – äntligen i pocket.

“Sörjen som blev” är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn. Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Sverige. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa hade stupat i kriget och hans mamma hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Sverige. Pappan och dottern åker till Finland, de pratar, han är länge tyst, men hon får honom att berätta mer och mer tills de båda inser att krig aldrig lämnar en i fred.

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners