SUSANNE TRYDAL & DANIEL ÅHLIN – Ny bok “Hallahem: Striden i skogen”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Goda krafter står på spel i sista delen av hyllade Hallahem-serien

Tiden är inne för den sista striden.

Men också för den sista delen av den hyllade fantasy-trilogin om Hallahem av Susanne Trydal och Daniel Åhlin. Ska vitterfolket en gång för alla få leva i fred i de djupa skogarna?

– Drömmen är att få beröra någon så till den milda grad att hen glömmer bort att det bara är en bok, säger Susanne Trydal, ena halvan av författarparet.

Och många är läsarna som blivit berörda, i vissa fall hela skolklasser. Böckerna har överlag fått positiva recensioner och har bland annat uppmärksammats av Bokslukarna i SVT.

Genom Hallahem-böckerna har författarna tagit ett nytt grepp på gamla nordiska sägner och väsen. I denna tredje bok, Hallahem – Striden i skogen , får läsarna åter möta bortbytingarna Tilda och Torun i en berättelse om okuvlig vänskap och om att hitta sig själv och sin plats i världen.

Torun och de andra vittrorna har lyckats rädda Tilda ur de ondsinta Vakarnas klor. Men faran är långt ifrån över. Vakarna har svurit att utrota vitterfolket, och nu förbereder de sig för sitt värsta angrepp någonsin mot Vitterfolket, som gömmer sig i Hallahem.

Tilda har återvänt till sitt vanliga liv, men skolan och vännerna känns allt mindre viktiga. Dessutom längtar hon hela tiden till Torun och de andra i Hallahem. Johannes, som i sista stund hjälpte vittrorna att befria Tilda, har nu i smyg börjat hjälpa Vitterfolket. Men det kan stå honom dyrt om han blir påkommen av sin farfar, som är Vakarnas ledare.

Samtidigt har en uråldrig ondska vaknat i skogen, och den hotar både vittror och människor. Räcker skogens goda krafter till för att stoppa ondskan?

Efter tre böcker och många år i Hallahem-världen återvänder Susanne Trydal och Daniel Åhlin – som är ett par även privat – nu till ”verkligheten”. Men hur blir det då att anpassa sig till det nya livet?

– Som tur är får vi en liten pojke i maj så vi lär inte få långtråkigt här hemma i alla fall. Men det är klart att det är med dubbla känslor vi avslutar berättelsen om vitterfolket i Hallahem. Och vem vet, en dag kanske vi återvänder dit.

– Att vi två med hjälp av vår fantasi lyckats skapa en hel värld och en lång sammanhängande berättelse känns ofta lite overkligt. Det har varit väldigt utvecklande på alla sätt, både för oss som författare och för vår relation.

Daniel är redan igång med en ny serie fantasy-böcker, den här gången för vuxna och den här gången skriver han på egen hand. Susanne tar en paus från skrivandet men intygar att hon fått mersmak.

Författarna är båda födda 1981 och bor i Stockholm. Susanne Trydal växte upp i Åsa, nära Kungsbacka på västkusten. Till vardags jobbar hon som försäljningschef för barn- och ungdomslitteratur på Bonnierförlagen. Daniel Åhlin föddes i Uppsala men växte upp i Jämtland. Han har tidigare varit chefredaktör för ett antal tidningar men arbetar i dag som content manager åt ett stort it-bolag i Stockholm.

Mer om boken:

Torun och de andra vittrorna lyckades med nöd och näppe rädda Tilda ur de ondsinta Vakarnas klor. Men faran är långt ifrån över. Vakarna har svurit att utrota vitterfolket, och nu förbereder de sitt värsta angrepp någonsin mot Vitterfolket som gömmer sig i Hallahem. Som om det inte vore nog har en uråldrig ondska vaknat i skogen, och den hotar både vittror och människor. Räcker skogens goda krafter till för att stoppa ondskan? Striden om överlevnad kommer allt närmare.

Möt bortbytingarna Tilda och Torun och deras vänner i ett sista spännande äventyr, lika fyllt av vänskap och glädje som av ondska och sorg. Ska vitterfolket en gång för alla få leva i fred i de djupa skogarna, eller kommer människans moderna värld slutligen stå som segrare?

Striden i skogen är den avslutande boken i Hallahem-trilogin, en urban fantasy-serie som tar ett nytt grepp på gamla nordiska sägner och väsen. Det är också en berättelse om okuvlig vänskap och om att hitta sig själv och sin plats i världen.

Utkommer 21 mars.

© Hoi

print

Våra samarbetspartners