SPARKS – nytt album och europaturné med stopp i Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sparks – det legendariska brödraparet Ron och Russell Mael – släpper den 15 maj sitt 24:e studioalbum, ”A Steady Drip, Drip, Drip”. Till hösten kan den svenska publiken möta dem, när europaturnén gör ett stopp på Cirkus i Stockholm den 12 oktober.

I en kryptisk video berättar bandet om albumsläppet och om filmmusikal-projektet ”Annette”, som bröderna just färdigställt, med Adam Driver och Mario Cotillard i rollerna, regisserad av Leos Carax (Holy Motors). En Sparksdokumentär signerad Edgar Wright (Baby Driver, Spaced) är också under slutproduktion.

Det var i mitten på 70-talet Sparks stormade in på topp- och radiolistor och vred popmusiken smått ur led med ”This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us” från albumet ”Kimono My House” – bandets stora genombrott. De vitala poppionjärerna har skapat ett unikt arv både på skiva och live. ”A Steady Drip, Drip, Drip” är uppföljare till ”Hippopotamus” från 2017, en extraordinär skiva som tog dem tillbaka till topplistornas övre skikt och som hyllades av kritikerna.

Europaturné
11 oktober Norway, Oslo, Rockefeller Music Hall
12 oktober Sweden, Stockholm, Cirkus
14 oktober Denmark, Copenhagen, The Koncerthuset
15 oktober Germany, Berlin, Metropol
17 oktober Netherlands, Amsterdam, Paradis
18 oktober Belgium, Brussels, AB Flex
20 oktober France, Paris, Casino de Paris
21 oktober UK, London, Roundhouse
23 oktober UK, Manchester, Albert Hall
24 oktober UK, Glasgow, The Barrowland Ballroom
26 oktober UK, Belfast, Limelight Club
27 oktober IRE, Dublin, Vicar Street

© Clap Your Hands

print

Våra samarbetspartners